11 Kasım 2017 07:53

ABD’li kaleci Solo’dan, Blatter’e cinsel taciz suçlaması

Kadın futbolunun son dönemdeki en önemli isimlerinden ABD'li kaleci Hope Solo, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'i cinsel tacizle suçladı.

Paylaş

ABD’li kaleci Hope Solo, Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter’i cinsel tacizle suçladı.

Kadın futbolunun en önemli figürleri arasında yer alan 36 yaşındaki kaleci, olayın 2013 yılında Altın Top ödül töreni sırasında, kendisi ödül vermek için sahneye çıkmadan önce yaşandığını söyledi.

Portekiz gazetesi Expresso’ya konuşan Solo, “Sepp Blatter popomu sıktı” dedi.

81 yaşındaki Blatter, sözcüsü aracılığıyla BBC Sport’a yaptığı açıklamada iddiayı yalanladı.

Solo, bu konuda neden suskun kaldığına dair soruya “Tören nedeniyle gergindim. Altın Top ödülünü verecektim. Olay sonrası onu görmedim ve kötüydü. Ona direkt olarak ‘Bana bir daha asla dokunma’ diyemedim. Direkt olmak benim her zaman için olaylarla başa çıkma yöntemimdir” şeklinde konuştu.

Hollywood’da yapımcı Harvey Weinstein’in onlarca kadın tarafından cinsel saldırıyla suçlanmasının ardından son dönemde çok vaka açığa çıkmıştı.

‘TACİZ, KADIN FUTBOLUNDA YAYGIN’

Milli takımla 2 kez altın madalya kazanan, 202 kez milli olan Hope Solo, tacizin kadın futbolunda yaygın olduğunu belirtti: “Bunu kariyerim boyunca yaşadım. Sadece Hollywood’da olmuyor. Yıllardır kadın oyuncular üniversitedeki koçlarıyla birlikte oluyor ve sonunda evleniyorlar. Açık ki bir koçun bunu yapmaması gerekir, özellikle de genç bir oyuncuyla. Bunu sadece koçlarda değil diğer antrenörlerde, doktorlarda, basın sözcülerinde de gördüm. Soyunma odasındaki oyuncularda gördüm. Neden daha fazla oyuncunun bu konuda ses çıkarmadığını merak ediyorum.”

BLATTER FUTBOLDAN MEN EDİLMİŞTİ

Sepp Blatter, FIFA’yı 17 yıl boyunca yönettikten sonra 2015’te yolsuzluk skandalı nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. FIFA, Blatter’i 8 yıllığına futboldan men etmiş, ceza daha sonra 6 yıla indirilmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu'da 'Su samuru' yavrusu ölü bulundu

SONRAKİ HABER

WSJ: Türkiye, Gülen'i kaçırmak için Flynn ile pazarlık yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...