03 Ağustos 2012 13:17

‘Saldırı katliama yöneliktir’

Malatya Sürgü’de meydana gelen linç girişimi Çorum’da basın açıklamalarıyla protesto edildi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi, Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği, siyasi parti ve sendikaların düzenlediği basın açıklamasına, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de kat

‘Saldırı katliama yöneliktir’
Paylaş

Basın açıklamasında konuşan Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı ve Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Nurettin Aksoy, Sürgü’de yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. “Biz bunları Kerbela’dan, Dersim’den, Maraş’tan, Çorum’dan, Sivas’tan, Gazi’den tanıyoruz” diyen Aksoy, her saldırıda siyasi iktidar tarafından cesaretlendirildiklerini ve ödüllendirildiklerini söyledi.
Çorum Demokrasi Platformu tarafından Sürgü beldesinde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Özdoğanlar Kavşağı’nda düzenlenen kitlesel basın açıklamasında konuşan Platform Sözcüsü Merter Kocatüfek, Kürt Alevi yurttaşlara karşı yapılan saldırının sadece orada yaşayan Evli ailesine karşı değil, bu ülkenin en temel ihtiyacı olan barışa, kardeşliğe, insan haklarına, eşit yurttaşlık idealine ve birlikte yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, yaşanan linç girişimini şiddetle kınadı. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin Sürgü raporu: Nefret suçu ve cana kast eylemidir

SONRAKİ HABER

16 yıllık sağlık mücadelesi: SES

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...