10 Kasım 2017 18:57

Erdoğan: Nikahlanın, evlenin, çoğalın

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konuşan Erdoğan: Terör örgütü üyelerinin en az 5, 10, 15 çocukları var

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 'İİT Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni'nde konuştu.

EN ÇOK KADINLAR İHMAL EDİLİYOR

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Müslümanların ve tüm insanlığın kanayan yaraları olan sorunları çözümleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz 10 yıllardır ihmal ettiğimiz çoğu zaman görmezden geldiğimiz ancak içten içe büyüyen meselelerin gündeme taşınmasını sağlamaktır. Açık söylüyorum; çok da başarılı değiliz. Bunu özeleştiri olarak söylemek zorundayım. Ne yazık ki İslam dünyası aynı hedefe aynı şekilde kilitlenmiyor. Myanmar, Arakan'ı yaşıyoruz. Acaba İslam dünyasının bütün ortakları burada aynı hissiyatı duyuyor mu, duymuyor. BM Genel Kurul'da bu işi gündeme getirdik. Bu gündemde ne yazık ki devlet başkanı olarak bir ben bir de İran vardı. Başbakan olarak sadece Bangladeş. Bu kadar basit mi bu iş? Parmak ucu ile tutulacak bir durum mu? Ne yazı ki böyle. Yüzbinler ölüyor, Müslüman kardeşlerin ölüyor umurunda değil. Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz alanların başında kadınlarımızın durumları geliyor. İslam dünyası, ümmetin yarısını oluşturan Peygamberimizin övüldüğü anneyi maalesef olması gereken yere çıkarmada başarılı bir sınav verememiştir, hala da veremiyor" diye konuştu. 

'ILIMLI İSLAM İFADESİ BATI'YA AİT'

Erdoğan, "Ne zaman ki odak şaşmıştır işte o zaman gerilme başlamıştır. Bugün hala odak sapmasının sancısını yaşıyor, bedelini  ağır ödüyoruz. Özellikle kadınlar ile ilgili konularda buna şahit oluyoruz. Bir çok İslam ülkesinde kadınların sosyal, siyasal ve beşeri rollerini İslam dininin prensipleri değil, kalıplaşmış toplumsal alışkanlıklar belirliyor. İşte son zamanlarda yeniden bir şeyi köpürttüler. Ne o; ılımlı İslam. Bu ılımlı İslam ifadesinin patenti nereye ait? Batı'ya ait. Kullanan şahıs belki de bana aittir gibi de düşünüyor olabilir. Hayır, sana ait değil. 15 yıl önce AB ülkelerini dolaşmaya başladığımda AP'de konuşmamı istemişlerdi. Soruların başında, 'ılımlı İslam hakkında ne düşünüyorsun?' bana o zaman sordukları buydu. O zaman 'İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz' demiştim. İslam tektir. Kimse çeşitlendirmeye veya yakıştırma yapmak suretiyle İslam'ı bir zaafın içerisine sokma gayretine girmesin. Bir müddet muhatap oldum daha sonra kimse sormadı bana. Ne oldu da bu yeniden üflendi? Mesele şu; İslam'ı zaafa düşürmek. Dinimizi zaafa düşürmek. Dinimizin ılımlı, ılımsız bir yanı yok. Kimse dinimize tanım yapmasın. Batının yabancıların yakıştırmalarıyla da dinimizi öğrenmedik, öğrenmiyoruz. Böyle bir sıkıntımız da yok. İslam geleneğin, ananelerin üzerindedir hepsinden çok daha üstündedir" ifadelerini kullandı. 

ANNELİK, ALLAH'IN KADINLARA EN BÜYÜK LÜTFUDUR

Erdoğan, "Kadınlarımızın hayatın her alanında sıkıntı yaşamaları İslam'dan değil toplumların  asırlara yaklaşan algılarından kaynaklandığı bir gerçektir. Elbette annelik, Allah'ın kadınlara en büyük lütfudur. İkramıdır. Anneliği inkar fıtratı yani yaradılışı inkârdır. Ancak Müslüman kadın iyi bir anne olduğu kadar yeri geldiğinde çığır açan siyasetçi, ilim insanı, atılgan bir savaşçıdır. Kadının emeği olmayan, kadın eli değmeyen her iş, bize göre eksik, yarımdır. Modern yapıyı, İslam düşmanlığı olarak anlayan sözde elitist, özde lümpen bir güruha rağmen kadınlarımıza haklarını teslim etme mücadelesini verdik vermeye de devam ediyoruz. İnancının gereğinden dolayı kıyafetinden dolayı üniversiteye gidemeyen, iş hayatına atılamayan adeta 4 duvar arasına mahkum edilen kadınlarımızı özgürlükleri ile buluşturduk" açıklamasında bulundu. 

'BUGÜN TÜRKİYE'DE KİMSE HAYAT TARZLARINDAN DOLAYI ÖTEKİLEŞTİRİLMİYOR'

Erdoğan, "Ilımlı İslam. Sen daha, 'ılımlı İslam' diyorsun, bir bayana araba kullanma müsaadesi vermiyorsun. Nasıl ılımlı İslam bu. İslam'da buna mani bir hüküm var mı? Yok. Demek ki herhalde bundan sonra yapacaklar. Şu ana kadar yok. Böyle bir anlayış olamaz. Bugün Türkiye'de hiç kimse inançlarından, hayat tarzlarından, düşüncelerinden dolayı artık ötekileştirilmiyor. Ben bu işin acısını çekmiş bir babayım, sabır ettik zafere ulaştık. Başı açık veya kapalı her kadın özgürce çalışabiliyor" diye konuştu. 

'İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NDA NİÇİN KADIN KOLLARI OLMASIN?'

Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatına bile hala hanımlar olayını doğru dürüst almış değiller. Bir el, bakıyorsunuz ön kesiyor. İslam İşbirliği Teşkilatı gibi bir teşkilatın içinde niçin bir kadın kolları olmasın? Ama ülkelerin liderleri bu konuda henüz aynı anlayışta değil. Gençlik teşkilatı da yok" dedi. Kadın konuklara seslenen Erdoğan, "Siz hakkınızı aramazsanız kimse lütuf olarak onları size vermeyecektir" dedi. 

'İNSAN, HAYAL KURABİLDİĞİ MÜDDETÇE YAŞAR'

Elon Musk ile olan görüşmesine ilişkin Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde yüksek teknoloji alanındaki özgün yatırımlarıyla tüm dünyada dikkat çeken Elon Musk ile bir görüşmem oldu. Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini, gayretini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayalle başlıyor. Eğer hayal olmazsa ondan sonra da bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan, hayal kurabildiği müddetçe yaşar ve başarıya koşar. Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi hırpalamasına sakın müsaade etmeyin. Elon, "'bir ara tükendim para mara kalmadı' diyor ama yılmadım azmettim ondan sonra kapılar açıldı şu andaki duruma geldim diyor" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE, ADALETSİZLİĞE DİKKAT ÇEKEN AZ SAYIDAKİ ÜLKEDEN BİRİ'

Erdoğan, "Batı'daki karamsar tablonun en büyük mağduru Müslüman kadınlar. Başörtüsü yasakları Avrupa ülkelerinde giderek yaygınlaşıyor. Bir dönem ülkemizde olduğu gibi kamusal alan, özel alan kurnazlığı ile Müslüman kadınların hayata katılımları engellenmeye çalışılıyor. Müslüman kadınları evlerine hapsedecek bir anlayış virüs gibi yayılıyor. Bugün çoğu Avrupa ülkesinde bilhassa başörtülü kadınların istihdama katılabilmesi, hatta bazı yerlerde eğitim imkanları önemli ölçüde sınırlanmış durumdadır. Hemen her fırsatta bize demokrasi ve insan hakları dersleri verenler kendi ülkelerinde en temel insan haklarının çiğnenmesine ne yazık ki alkış tutmaktadır. Türkiye, bu adaletsizliğe ve çifte standarda dikkat çeken az sayıdaki ülkeden biri. Hiç kimsenin haklarımızı elimizden almasına izin vermeyeceğiz. Terör bahanesi ile insanlarımızın ötekileştirilmesine, zihnimize pranga vurulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Nerede olursa olsun hak bildiğimizi söyleyeceğiz. Tehditler gelebilir, nereden gelirse gelsin. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır'" açıklamasında bulundu.  

'HER ETNİK GRUBUN YER ALDIĞI BİR BM GÜVENLİK KONSEYİ KURALIM'

Erdoğan, "Her inanç grubunun, her etnik grubun yer aldığı bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kuralım. Dünya kendini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde görsün. Şu anda dünyanın tüm ülkeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kendini görmüyor. Böyle bir yapı adil bir yapı olamaz. Bunu görmemiz lazım. Mülkün temeli adalettir. Adaletin olmadığı, çifte standardın olduğu bir dünyada huzur, barış, esenlik de olamaz. Türkiye'nin mücadelesi özünde antiemperyalist bir mücadeledir. Kavga, çatışma değil adalet istiyoruz. Somali'ye büyük elçilik yapamayacak kadar korkak, ürkek olanlar bu dünyayı sömürüyorlar. Konteynerler içinde büyükelçilik açanları tanıdık. Küresel çakarlara kurban edilmenin acısını en iyi onlar biliyor. Kimse bu adaletsizliğe tepkisiz, sessiz kalmamızı bekleyemez" ifadelerini kullandı. 

'KOMŞUDA ATEŞ YANARKEN DUMANI BANA GELMESİN DEMEK HAYALDİR'

Erdoğan, "Dünya baş döndürücü bir şekilde değişiyor. Bu değişim süreci de krizlere, gerilimlere hatta ve hatta sıcak çatışmalara da sahne oluyor. Türkiye jeostratejik konumu nedeniyle bu zorlu değişim sürecinin tam merkezinde bulunuyor. Komşuda ateş yanarken dumanı bana gelmesin demek hayaldir. Muhakkak gelecek" dedi.

'BARIŞ DİYENLER SİLAH SATIYORLAR'

Erdoğan, "Kimse kimseyi aldatmasın. Barış diyenler katil. Bunları görüyoruz. Ve  acımasızlar öyle diye diye öldürüyorlar. Bunları yaşıyoruz. Hem onu diyorlar hem silahı satıyorlar, oradan da sömürüyorlar.  Madem krizden kaçamıyoruz, bunları çözecek, fırsata çevirebilecek adımları atmamız gerekiyor" dedi. 

'NİKAHLANIN, EVLENİN, ÇOĞALIN'

Erdoğan, "Rabbim, Peygamberimiz, emir çok net; nikahlanın, evlenin, çoğalın. Hassasiyeti bir kenara koymamak gerekir. Müslümanın çoğalması şart, geri adım atmamak gerekir. Müslüman kadınların hassasiyetini çok önemsiyorum. Türkiye'deki terör örgütü bu konuda çok çok hassas; en az 5, 10, 15 çocukları var. İnanıyorum ki, Rabbimin emri yerine gelecektir" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk oldu

SONRAKİ HABER

Yıldırım: ABD ile ilişkimizi daha iyi düzeye taşıyacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa