10 Kasım 2017 16:40

Eğitim Sen gözaltına alınan Efeyurtlu’ya sahip çıktı

Burak Efeyurtlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen üyeleri, Efeyurtlu'nun üzerindeki baskıların kalkmasını istedi.

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
ÇANAKKALE

Çanakkale’de önceki gün evine yapılan baskın ile gözaltına alınan Eğitim Sen Üyesi Burak Efeyurtlu için adliye önünde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, “Toplumun huzurundan sorumlu birimlerin toplumun huzurunu kaçıracak şekilde davranması ancak kabile devletlerinde rastlanabilecek uygulamalardır” dedi. Açıklamada, geçtiğimiz yıl da FETÖ gerekçesi ile açığa alınan Efeyurtlu’nun, bir an önce serbest bırakılması ve üzerindeki baskıların kalkması istendi.  

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde görevli Eğitim Sen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Burak Efeyurtlu’nun önceki gün akşam saatlerinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evine yapılan baskın ile gözaltına alınması kentte tepkiyle karşılandı. Eğitim Sen yönetimi ve üyeleri başta olmak üzere, kentteki demokratik kurumların tepkisi ile karşılaşan gözaltı süreci ile ilgili olarak Çanakkale Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği açıklamayı, Eğitim Sen Şube Yöneticisi Cafer Çağlar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıldönümünü saygıyla andığımız bu günde adalet için karşınızdayız. Dün, Çanakkale Eğitim Sen Yürütme Kurulu Eğitim Sekreteri Burak Efeyurtlu arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Her üyemiz gibi yönetimdeki arkadaşlarımızın da temel hedefi eğitim ve bilim ile çocuklarımızı/öğrencilerimizi özgürleştirmek, onların kendilerine ve özellikle topluma yararlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Burak arkadaşımızın Eğitim Sen yürütme kurulunda sorumlu bir pozisyonda olması nedeniyle tüm bunlara ek olarak üyelerimizin sorunlarına eğilme ve haklarını koruma sorumluluğu da bulunmaktadır. Biz biliyoruz ki Burak Efeyurtlu bu sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmek için üstün bir çaba sarf etmektedir. Ne yazık ki Burak arkadaşımızın neden gözaltına alındığını henüz öğrenemedik. Ancak biz eğitim ve bilim emekçileri devamlı toplumun/yaşamın içinde bulunan bireyleriz. Demokratik bir toplumda güvenlik birimleri eğer eğitim ve bilim emekçilerinin bilgilerine ihtiyacı olursa onlara kolayca ulaşabilirler. Buna rağmen evrensel hukuk ilkeleri ve demokrasi dışı yöntemler ile konutlarımıza girilmesi ve huzurumuzun kaçırılması tam bir akıl tutulmasıdır” dedi.

KABİLE DEVLETİ VURGUSU

“Evrensel hukuk ilkeleri ile bağdaşmayan demokrasi dışı uygulamalar halka ve Ülkemize saldırı anlamına gelir” diyen Çağlar, “Toplumun huzurundan sorumlu birimlerin toplumun huzurunu kaçıracak şekilde davranması ancak kabile devletlerinde rastlanabilecek uygulamalardır. Biz ülkemizin kabile devleti olmadığını biliyoruz ve olmaması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Çok iyi bilinmelidir ki hiçbir baskı bizi emek, demokrasi ve barış mücadelemizden vazgeçiremez. Çünkü bizler enerjimizi öğrencilerimiz ile velilerimizin umut ve heyecanlarından alıyoruz. Eğitim Sen’in ilkeleri ile mücadelesine ilişkin kökleri yüz yıldan öncesine dayanmaktadır. Emek, demokrasi ve barış mücadelesi ile kurtuluş savaşı ile cumhuriyetin mayasında bulunan mücadele zor da olsa hep daha iyiye doğru gelişmeyi sağlamıştır. Çok iyi biliyoruz ki bundan sonra da sağlayacaktır. Bu mücadelenin güncel temsilcisi Eğitim Sen ve KESK’tir. Bilinmelidir ki Eğitim Sen’in her bir üyesi sorgulayıcı akıl ve bilimin yol göstericiliğinde tam bağımsızlık için her zaman emperyalizm ve onun yerel maşaları ile mücadelesini sürdürecektir. Burak Efeyurtlu arkadaşımız bu mücadelenin önemli bir neferidir. Burak Efeyurtlu arkadaşımız hukuk sınırları ve demokratik ilkeler içerisinde bu mücadeleyi sürdürmektedir. Burak Efeyurtlu arkadaşımızın emek ve demokrasi düşmanları ile mücadelesi evrensel hukuk ilkelerine inancı ile üstün demokrasi anlayışına dayanmaktadır. Burak Efeyurtlu arkadaşımızın bundan başka bir ‘suçu’ olamaz. Buradan hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşımız Burak Efeyurtlu’yu selamlıyor ve yetkilileri bir an önce bu hatadan vazgeçmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da öğrencilerin üzerine araç sürüldü: En az 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...