10 Kasım 2017 14:40

Uçan Kütüphane, Avcılar’da açıldı

Goethe Institut Istanbul tarafından 'Destekleyici Göç ve Uyum Programı' çerçevesinde projelendirilen Uçan Kütüphane, Avcılar'da açıldı.

Paylaş

Alman Kültür Merkezi Goethe İnstitut İstanbul tarafından "Destekleyici Göç ve Uyum Programı" çerçevesinde projelendirilen ve Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen Uçan Kütüphane, Avcılar’da açıldı. Bir uyum projesi olarak Uçan Kütüphane, göçmen çocuklar ile gençleri, sanat ve kültürel etkinliklerle buluşturuyor. Onların sanat yoluyla öğrenme süreçlerini geliştirmeyi ve yaşam deneyimlerini artırmayı hedefliyor.

İlk olarak 2015 yılında Mardin’de çocuklarla buluşarak etkinliklere başlayan Uçan Kütüphane, geçtiğimiz yıl İstanbul’a gelerek Sultanbeyli’de çocuk ve gençlerle sanat atölyeleri düzenleyerek çocuklarla gençlerin ilgisini kazandı. Sultanbeyli’de çalışmalarını tamamlayan Uçan Kütüphane, bu defa da Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde konumlanarak çalışmalarına başladı. 

Uçan Kütüphane’nin geçtiğimiz pazartesi günü ilçenin Yeşilkent Mahallesi'nde yapılan açılışına yöre halkıyla birlikte Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Goethe İnstitut İstanbul’dan proje yetkilisi Tijen Togay ve Yuva Derneği Başkanı Erdem Vardar katıldılar. Çocuk ve gençlerin ilgiyle izlediği açılışta yapılan konuşmalarda göçmenlik ve göçmen çocukların sorunları dile getirilerek yaşanan uyum sorununa dikkat çekildi. Konuşmacılar, mağdur göçmen çocuklarının yaşadığı sıkıntıları ve yörede yaşayan çocukların sanatsal mahrumiyetinin bu atölyeler aracılığı ile bir ölçüde de olsa giderileceğini belirterek projenin önemine vurgu yaptılar. 

Avcılar Kaymakamlığı ile Yuva Derneği'nin koordinasyonu, Avcılar Belediyesi'nin ortaklığıyla başlayan göçmen ve geçici koruma altında yaşayan Suriyeliler ile mahalle halkının çocuklarına ve gençlerine hizmet etmeyi amaçlıyor. 

Uçan Kütüphanede deneyimli ve uzman eğitmenler tarafından çocuklar ve gençler için öğrenme süreçlerini güçlendirme ve yaşam deneyimlerini artırma amaçlı 13 farklı atölye yapılacak. Bir yıl sürecek atölyelerde Düşün- Tasarla- Üret, Adım Adım Dans, Yaratıcı Drama, Kitap ile Sohbet,  Sinema Söyleşileri, Renklerle Yolculuk, Parmaklar ve Kuklalar Buluşuyor adlı atölye ve kurslar yapılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katalonya Eski Meclis Başkanı kefaletle serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Deniz Baykal'ın doktorundan açıklama: Sağlığı iyi yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...