10 Kasım 2017 13:52

Tüm Köy Sen üreticilerle buluşuyor

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi, üye çalışmaları kapsamında köy gezilerine devam ediyor: Bir araya gelip ürünümüze sahip çıkmaktan başka çaremiz yok.

Paylaş

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi, üye çalışmalarına devam ediyor. Yönetim Kurulu üyeleriyle köy gezilerine devam ettiklerini söyleyen Şube Başkanı Zekai Sağra, “Bir araya gelip ürünümüze sahip çıkmaktan başka seçeneğimiz yok.” dedi.

Ünye Erenyurt’ta üreticilerle buluştuklarını belirten Sağra, “Kurucu yönetim olarak üye yapmayı hızlandırdık. Yıl sonunda yapacağımız Olağan Genel Kurulla yeni yönetim kurulu oluşturulacak. Üreticilerin seçme seçilme hakkını kullanabilmesi için üyelik çağrısı yapıyoruz.” dedi.

Ünye Erenyurt Mahallesi’nde üreticilere sendika ve çalışmaları hakkında bilgi veren Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Sağra, “Yönetim olarak atanmamız Ağustos ayında oldu. O gün hemen örgütlenmemizi, emeğimize ve ürünümüze sahip çıkma mücadelemizi başlattık.” dedi.

ÜRETİCİLERLE GÜÇLENECEĞİZ

Sağra, “Sendika, üretici köylülerin örgütlü olması, haklarını kazanması için var. Üreticiler sendikalarıyla bütünleştikçe kazanımlarımız da artacak. Tarım Bakanı, fındık bahçelerini şirketlerin kiralamaları için çabalayacaklarını söylemişti. Bu açıklama kimin kimden yana olduğunu da belli ediyor. Üreticilerin kendilerinden başka güveneceği yok. Bu nedenle bir araya gelmek, sendikamızı büyütmek zorundayız.” dedi.

TARIMA DESTEK AZALIYOR

Üreticilerle yapılan toplantıda 2018 Bütçesine de değinen Sağra, “AKP Hükümeti, yasalara da uymuyor. Tarım Kanunu’nun 21. maddesine göre tarımsal destekleme GSYH’nin en az yüzde 1’i olmak zorunda. Verilen destek Tarım Kanunu’nun emrettiğinden 20 milyar lira eksik. Tarıma desteğin bırakın yüzde birin üzerinde olmasını, yasadan kaynaklanan zorunluluğa bile uyulmuyor. 2018 Bütçesinde küçük üreticilere kaynak ayırma konusunda cimri davranılıyor ama şirketlere gelince kasalar açılıyor.” dedi.

ÜRETİCİLER İLGİLİ

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaptıkları geziyi değerlendiren Sağra, “Yönetim Kurulu üyeleri ile her gittiğimiz yerde ilgiyle karşılaşıyoruz. Erenyurt’a yeniden geleceğiz. Daha fazla katılımlı ve programlı bir toplantı yapacağız. Toplantıda üye olan arkadaşlarımız çalışmaları hızlandıracak.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Demokrasi Güçleri: Sorumlular hesap versin

SONRAKİ HABER

ORSAM Başkanı Şaban Kardaş serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...