10 Kasım 2017 12:49

AKP'li belediyenin Konyaaltı planına halk karşı çıkıyor

AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'daki Konyaaltı Sahiline yapmayı planladığı yat limanına karşı halk üç günlük eylemler düzenledi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel’in, Konyaaltı Sahiline yat limanı, Lara plajlarına kurvaziyer liman ve Boğaçayı'na yapmak istediği "çılgın proje" için halk eylemler yaptı.

Antalya’da bir araya gelen çevre örgütleri, Antalya’nın AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Antalya sahillerine yapmak istediği yat limanı, kurvaziyer limanı ile Boğaçay projelerine karşı, üç günü kapsayan eylemler düzenlediler.

İlk gün Konyaaltı Sahilinde yapılan halk toplantısı sonrası, halkın da katılımı ile sahil boyunda insan zinciri oluşturuldu. 8 Kasım günü bir araya gelen çevreciler, temsili sandıklar kurarak halk oylaması yaptılar. Temsili referandum sonucunda Menderes Türel’e kırmızı kart gösterdiler. Tüm yapılan çalışma ve eylemler sonucunda, Antalya Ekoloji toplantısı sonuç bildirgesi yayımlandı. Sonuç bildirgesinde, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes TÜREL, kentimizi felakete götürecek olan Konyaaltı plajına yat limanı, Lara plajına kurvaziyer Limanı ve Boğaçayı kanal projesini kamuoyuna açıklamış bulunmaktadır. Oysaki Antalya’mızın Konyaaltı ve Lara kıyı bandı ve kıyı çizgisi boyunca zemin çakıl ve kumsal yapıdan oluşmaktadır. Bu alan dalgaların en son ulaşılan nokta olması nedeniyle deniz suyundaki organik ve kimyasal kirliliğin en doğal ve masrafsız şekilde filtre edildiği bölgelerdir. Eğer bu projelerde ısrar edilirse bu doğal ve biyolojik yapıya engel olunacağından, örneklerini birçok kentimizde gördüğümüz olumsuz sonuçlara yol açacaktır’’ denilerek başta Antalya halkı olmak üzere, tüm ülke halkına bu gerçekçi olmayan yanlış projelere karşı birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sahillere yapmak istediği projeler için çeşitli tarihlerde üç kez ihale açmasına rağmen, ihaleye hiçbir firma katılmadı. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesinin bu projeler için "kimse ihaleye girmiyorsa o zaman bu işi biz yaparız" demesi de aslında hiç gerçekçi gözükmüyor. Çeşitli tarihlerde birçok üniversitede akademisyen hocaların, yapılmak istenen projelere karşı hazırlamış oldukları raporlar, bu hayali projelerin Antalya halkına ve çevreye büyük zararlar vereceğine dair kesin bilgiler içermekte.

ÖNCEKİ HABER

Müdür yardımcısı, öğrencilere cinsel istismardan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Enis Berberoğlu, 1 Aralık'ta yeniden yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...