10 Kasım 2017 11:33

Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali başladı

Ankara yeni bir festivale ev sahipliği yapıyor. 9-16 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali gerçekleştirilecek.

Paylaş

Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali’nin ilki Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşen açılış töreniyle başladı. 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festival farklı yaş gruplarından çocuk ve gençleri 50’ye yakın filmin yanısıra, eğlenceli atölyeler, söyleşiler, sergiler ve konserlerle buluşturacak.

“Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali” ile Ankara yeni bir festivale ev sahipliği yapıyor. İlki bu yıl yapılacak olan festival 9-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. 22 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan festivalde her şey çocukların katılımıyla hazırlandı. 50’ye yakın film, söyleşiler, eğlenceli atölyeler, sergilerin olacağı festival farklı yaş gruplarından çocukları ve gençleri bir gösterim ve etkinlik şölenine çağırıyor. 

Festivalde filmlerin yanısıra İsveç’li yazar Astrid Lindgren’in “Burada Çocuk Büyüyor” adlı İsveç çocuk edebiyatı sergisi, sokak çocuklarının katıldığı atölyeden sağlanan malzemelerle “Sokaktan” isimli sergi katılımcılarla buluşacak. Yaratıcı Oyuncak, Düşlerle Kolaj, Yaratıcı Yazarlık, Yazma-çekme, yapma ve izleme süreciyle bir film üretimi gerçekleşecek. Toplumsal cinsiyet, Farkındalık, Ne Neden Nasıl, Sevdalı Bulut, Gelecekteki Ben’e Mektup, Animasyonla tanışma ve deneme, Atıklarla Sanat ve Atıklarla Müzik, gibi çok renkli atölyeler çocuklara eşsiz deneyimler yaşatacak.

‘ÇOCUK KALBİ YAŞAM RİTMİNİN REHBERİ’

Yılmaz Güney Sahnesinde dün gerçekleşen açılış töreniyle başlayan festivalde törenin sunumunu da çocuklar gerçekleştirdi. Civan Erdoğan ve Zeze Nar Öztürk’ün sunduğu açılış töreninde konuşan Festival Başkanı Thomas Balkenhol, böyle bir festival yapmaya karar verme nedenini şöyle anlattı: “Çocuk aklı işte. Çocuklar için her şey mümkün. Geçtğimiz yıl Yunanistan’da festivale gittik ve jüri başkanlığı yaptım. ‘Türkiye’de de böyle bir festival olmalı’ dedim ve kolları sıvadık”. Çocuklarla birlikte festival için iyi bir seçki hazırladıklarını kaydeden Balkenhol, Yaşar Kemal’in çocukları anlatan sözleriyle konuşmasını bitirdi. Festival Koordinatörü Şebnem Aktolga da çocuk kalbinin yaşam ritminin en büyük rehberi olduğunu söyledi. Aktolga: “Çocukluğumuza izin verin bu diyara girsinler, Sinema seyretsinler, biz onların filmlerini izleyelim. Özgürce hikayelerini yazı ve resimle oluştursunlar. Şimdi sıra bizim onları dinlememize geldi” dedi. Açılış gecisinde çocuklardan oluşan Doğa ritm atölyesinin müzik şöleninin yanısıra “Ben yuvarlağım” adlı animasyon film gösterimi ve çocuk dans performanı gerçekleşti.
Festival boyunca fimlerinin gösterimleri Yılmaz Güney Sahnesi, Goethe-Alman Kültür Merkezi ve ODTÜ’de yapılacak. Festival programına http://www.cocuksinemasi.com/ internet adresinden ulaşılabilir. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Ailelerin İmralı başvurusu reddedildi

SONRAKİ HABER

ABD tekelleri için vergi cenneti: Hollanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...