10 Kasım 2017 11:22

ESHOT’ta çalışanlara çay engeli

ESHOT Genel Müdürlüğü işyerlerine gönderdiği genelge ile çalışma alanlarında su ısıtıcısı, çay ve kahve makinesi kullanımını yasakladı.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla ESHOT Genel Müdürlüğü ve son duraklardaki İZYUK tüketim kooperatifinin işlettiği kantinleri kapattırırken 80 işçiyi işsiz bırakmıştı. Kapatılan kantinlerin bir kısmı büyükşehrin kendi şirketi olan Grand Plaza’ya devredilirken bazı yerlere de çay, kahve otomatları yerleştirdi. Yeni uygulama büyükşehir emekçilerinin cebinden daha fazla para çıkmasına sebep oldu.

Grand Plaza ve çay otomatlarının daha çok kâra geçmesi için büyükşehir bürokratları harekete geçti. Belediye personelinin çay ve kahve yapmasına engel olmak isteyen ESHOT Genel Müdürlüğü yayımladığı genelge ile idari binalarda, atölye ve garajlarda su ısıtıcısı, çay ve kahve makinelerinin kullanımını yasakladı.

ESHOT Genel Müdürü Raif Canberk’in imzası ile yayımlanan genelgeye gerekçe olarak Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği gösterildi. Günlük yaygın olarak kullanılan makinelerin tesisatlarda arıza çıkarabileceği ileri sürüldü. Genelgenin zamanlaması ise dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mühendisler SSCB'de barınma hakkı ve konut sorununu tartıştı

SONRAKİ HABER

Ailelerin İmralı başvurusu reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa