10 Kasım 2017 11:06

AYM bir yıl sonra tutuklu bir vekili gündemine aldı

Anayasa Mahkemesi, isim belirtmeden tutuklu bir milletvekilinin yaptığı bireysel başvuruyu 16 Kasım’da gündemine aldığını duyurdu.

Paylaş

Anayasa Mahkemesi, isim belirtmeden tutuklu bir milletvekilinin yaptığı bireysel başvuruyu 16 Kasım’da gündemine aldığını duyurdu. HDP kaynakları, başvurunun Mardin vekili Gülser Yıldırım’ın olduğu yönünde tahmin yürütüyor. 

Anayasa Mahkemesi (AYM), 16 Kasım'daki Genel Kurul'da tutuklu bir milletvekilinin yaptığı bireysel başvuruyu gündemine aldı. Önümüzdeki hafta Perşembe günü toplanacak olan Genel Kurul için bugün paylaşılan gündem maddelerinde, şöyle denildi: "Başvuru, milletvekili olan başvurucu hakkında uygulanan yakalama, gözaltına alma ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması ve soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının; tutuklamaya konu suçlamaların ifade özgürlüğü ve siyasi faaliyet kapsamındaki eylemlere ilişkin olması ve tutukluluk nedeniyle milletvekilliği görevinin yerine getirilmemesi nedenleriyle ifade özgürlüğü ile seçilme ve siyasi faaliyette bulunma haklarının ihlal edildiği iddialarına ilişkindir." 

Gündeme alınacak milletvekilinin kim olduğu konusunda isim belirtilmezken, HDP’li kaynaklar söz konusu kişinin Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın olduğu yönünde tahmin yürütüyor. 4 Kasım 2016’da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerine dönük operasyonların ardından tutuklanan HDP'li milletvekillerinden 9'u hala cezaevinde bulunuyor.  

Tutuklamaların ardından milletvekilleri 17 Kasım 2016’da AYM'ye bireysel başvuru yapılmıştı. AYM, başvurudan bugüne kadar herhangi bir karar almadı. (Ankara/MA) 
 

ÖNCEKİ HABER

‘Devlette damatlardan sonra yeğenler devri başlamıştır’

SONRAKİ HABER

Traktörden düşen tomrukların altında kalan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...