10 Kasım 2017 06:12

Demirtaş'a dokunulmazlığa rağmen soruşturma açıldı

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a savcı dokunulmazlık kapsamı dışında soruşturma başlattı, avukatlar hatırlatınca geri adım attı.

Paylaş

Hayri DEMİR

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, “dokunulmazlıklarının kaldırılmasına” dair düzenleme 22 Mayıs 2016 öncesinde hazırlanan fezlekeleri kapsamasına rağmen Ekim 2017'de açılan bir soruşturmadan dolayı Selahattin Demirtaş'ı ifadeye çağırdı. Avukatların bildirimi üzerine yanlışını fark ederek geri adım attı. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı "dokunulmazlık" kapsamında olmasına rağmen 2017'de açılan bir soruşturmadan dolayı ifadeye çağırdı. Savcılık, 1 Kasım günü Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderdiği yazıda Demirtaş'ın 6 Kasım günü SEGBİS ile ifadesinin alınacağını bildirdi. 
 
Savcılık yazısında şöyle denildi: "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapma suçundan yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; kurumunuzda tutuklu olarak bulunan Selahattin Demirtaş'ın 06/11/2017 tarihinde SEGBİS üzerinden özel vekili eşliğinde ifadesi alınacağından SEGBİS tarihinin şüpheliye tebliğ edilmesi, düzenlenen tebellüğ belgesinin çok ivedi Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi."

DOKUNULMAZLIK KAPSAMINDA 

Savcılık tarafından "dokunulmazlıklarının kaldırılmasına" dair düzenleme 22 Mayıs 2016 öncesinde hazırlanan fezlekeleri kapsıyor. Yani Ekim 2017'de açılan bir soruşturmadan dolayı Demirtaş ifadeye çağrılamaz.

SAVCILIK GERİ ADIM ATTI

İfade tebligatının Demirtaş ve avukatlarına ulaşmasından sonra söz konusu soruşturmanın "dokunulmazlık" kapsamında olduğu ortaya çıktı. Hemen savcılıkla iletişime geçen Demirtaş'ın avukatları "dokunulmazlık" kapsamında olan bu dosyadan Demirtaş'ın ifadeye çağrılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Avukatların bildirimi üzerine yanlışı fark eden savcılık, geri adım attı. Soruşturma kapsamında yeni fezleke hazırlayacak olan savcılık, bu fezlekeyi önümüzdeki günlerde Meclis'e gönderilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı'na gönderecek. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 10 Kasım 2017 Cuma

SONRAKİ HABER

Ekim Devrimi'nin 100. yılı: Sanat için kent, kent için sanat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...