03 Ağustos 2012 13:04

İnsanlar artık kömürlükte yaşıyor

Mamak Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm adı altında evlerin yıkılmasının ardından mahalle sakinleri diğer evlerin yıkılmaması için Mamak Belediyesi’ne yürüdü. Evleri yıkılanların da katıldığı eylemde, aileler eşyalarının moloz altında kaldığından, günlerdir kömürlükte yatmak zorunda bırakıldıkları

İnsanlar artık kömürlükte yaşıyor
Paylaş

Dün belediye önüne gelip barınma haklarını isteyen, çoğu yaşlı kadınlardan oluşan mahalle sakinleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e tepkilerini sloganlara yansıttılar.
 

‘KÖMÜRLÜKTE KALIYORUM’
Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman’ın da katıldığı eylemde, geçen hafta evleri başlarına yıkılan kadınlar gözyaşları içinde sıkıntılarını aktardılar. Evi yıkılan ve o günden beri kömürlükte kaldığını belirten Zeynep Şahin, “Üzerime yağmur yağdı, eşyalarım evin altında kaldı. Beni bu hale getirenlerin de evi başlarına yıkılsın” diye gözyaşı döktü.
Satı Sakinci de, AKP Hükümetinin din anlayışının Cuma günü insanların evini başına yıkmak olduğunu söyledi. Eşyalarının enkaz altında kaldığını aktaran Sakinci, “Biz burada savaşı gördük, kendi halkına savaş açanları. Çocuklarımıza bile gaz sıktılar bu ne zulümdür. Bu ne insafsızlıktır. Biz bu devlete ne yaptık?​” dedi
 

GÖRME ÖZÜRLÜ’YÜ KOMŞULARI KURTARMIŞTI
Kadriye Canlı da Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Suriye’den, dışarıdan gelenlere sözde kucak açıyorlar. Ama kendi halkını evinden dışarıya atıyor. Çocuklarımıza gaz bombası yağdırıyor. Hangi kitapta var bu. Yeter artık, bizi de insan olarak görün” dedi.
Önceki yıkımlarda evini yıktırmamak için panzerin önüne atlayan görme özürlü Hatice Haklı da o günü hiç unutamadığını anlattı. Haklı, komşuları olmasa yaşamanı yitireceğini ifade etti. Evinin, toprağının olmadığını belirten Haklı, “Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, vatandaş olmama rağmen reva görülen bu. Devlet nasıl yapıyor bunu bize? Yeter artık insanca yaşamak istiyoruz. Evimize karşılık ev istiyoruz” dedi.
 

‘GELİN BİRLİKTE ÇÖZELİM’ ÇAĞRISI
Muhtar Ali Kahraman da, Belediye Başkanı ile görüşmek istediğini, ancak binanın içine bile alınmadığını söyledi. Seçilmiş bir insanın belediye kapısı önünde zabıta ve polislerle çıkartıldığının nerede görüldüğünü soran Kahraman, belediyeye, “Gelin birlikte mahallede tespit çalışmaları yapalım. Bu konuda yardımcı olabilirim. Mağdur vatandaşlarımız yüzüstü kalmasın, mağduriyetleri hep birlikte giderelim” çağrısı yaptı.
Konuşmaların ardından ortak basın açıklamasını mahalle gençlerinden Anıl Abacı yaptı. Abacı, “Mamak Belediyesi’ne ve özellikle Mesut Akgül’e sesleniyoruz. Mahallemizde bugünden sonra içecek bir tas su bile bulamayacaksınız. Gerçek yüzünüz açığa çıkmıştır. Yaşlı insanları sokakta bırakan, çoluk çocuk demeden yerlerde sürükleyen, bizleri gaza boğan Akgül artık Başkanımız değildir” dedi. Abacı, barınma hakkı için verdikleri mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İyi ki buluştuk, iyi ki tartıştık

SONRAKİ HABER

Kime gitsem, kime sığınsam “Önce bedenin” diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...