Sultangazi Habibler Cemevi'ne saldırı

Sultangazi'de bulunan Habibler Cemevi'ne saldırıda bulunuldu. Camları kırılan cemevine kundaklama girişimi olduğu şüphesi üzerinde duruluyor.

09 Kasım 2017 20:07
Paylaş

Sultangazi'deki Habibler Cemevi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunuldu. Saldırganların, plastik yoğurt kovasıyla tutuşturmaya çalıştıkları cemevinin halıları, görevliler tarafından söndürüldü. Camları kırılan cemevinde polis çalışma başlattı.

Olay, Habibler Cemevi'nde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler, Habibler Cemevi'nin camını taşla kırarak içerisinde ateş bulunan plastik yoğurt kovasını içeri atmaya çalıştı. İçeri girmeyen kovadan düşen ateş halıları tutuşturdu. Olayı gören görevliler, o sırada kilitli bulunan ve kimsenin olmadığı cemevine gelerek çıkan küçük çaplı yangını söndürdü.

Sultangazi Cemevi saldırı

Saldırının ardından açıklama yapan cemevi görevlisi Haydar Karatekin, "Kapı kilitliydi. Kapıyı açtık, halı tutuşmuştu. Küçük yoğurt kovası vardı, içinden bir şeyler damlıyordu. Biz hemen halıyı söndürdük. Emniyete haber verdik, geldiler kontrol ettiler." dedi. (İstanbul/DHA)

HABİBLER CEMEVİ’NE SALDIRI PROTESTO EDİLDİ: KATLİAM GİRİŞİMLERİ İNANCIMIZI YAŞAMAMIZI ENGELLEYEMEZ’

Sultangazi’deki Habipler Cemevi’ne yapılan saldırı protesto edilirken açıklamada, “Baskılar bizim inancımızı yaşamamızı ve yaşatmamızı asla engelleyemez.” denildi.

İstanbul Sultangazi’de önceki gün ibadet sırasında Habipler Cemevi’ne düzenlenen saldırı Cemevi önünde yapılan açıklamayla protesto edildi. Burada konuşan Habibler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış, Alevilerin tarihinin baskı ve katliamlarla dolu olduğunu söyledi, “Bu da inancımızın gereği olan mazlumun yanında yer almamızdandır” ifadelerini kullandı. 5 gün içinde Cemevi’nin iki kez saldırıya uğradığını hatırlatan Satılmış, “Tarihsel misyonumuzdan aldığımız güçle bu saldırıya karşı biat etmeyeceğimizi, korkmayacağımızı veya yolumuzdan dönmeyeceğimizi cümle aleme ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı. Saldırı günü neler yaşandığını da aktaran Satılmış, “Önce Cem salonumuzun penceresi kırıldı sonra da yakılmak istendi. 9 Kasım’da da ibadetimizi yapacağımız kutsalımız olan Cem salonumuzun penceresi tekrardan kırılarak Cemevimiz ikinci kez yakılmaya çalışıldı.” dedi.

“Bugün bu saldırılar karşısında tüm halkımızı Cemevlerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tüm saldırılara rağmen mahallemizde yaşayan halklar olarak kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu saldırıyı yapanlar bilsinler ki; baskılar ve katliam girişimleri bizim inancımızı yaşamamızı ve yaşatmamızı asla engelleyemez. Biz Pir Sultan'ın 'Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan' şiarıyla yolumuza devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

SES Kocaeli Şubesi: Artık yeter! 

SONRAKİ HABER

Gıda işçisi yazdı: Ekim Devrimi’ni yeni öğrendim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...