09 Kasım 2017 18:46

Türkiye kadın mahkum sayısının en çok arttığı ülkelerden 

Dünya’da kadın mahkum sayısının en fazla arttığı ülkeler Brezilya, Endonezya, Filipinler ve Türkiye

Paylaş

Dünya genelinde kaç kadının hapiste olduğunu belirlemek için yapılan bir araştırmada, 2000 yılından bu yana kadın mahkum sayısının yarıdan fazla arttığı sonucuna varıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra'daki Kriminal Politika Araştırma Enstitüsü'nün (KPA) verilerine göre, dünya genelindeki ceza kurumlarında yatan kadın sayısı 714 binin üzerinde. 

SAYININ EN FAZLA ARTTIĞI ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE

BBC’de yer alan habere göre son 17 yılda kadın mahkum sayısındaki artış her kıtada görülüyor ve artış hızı erkek mahkumların iki katı. En büyük artışların olduğu ülkeler ise Brezilya, Endonezya, Filipinler ve Türkiye. Enstitü Amerika, Asya ve Okyanusya'daki kadın mahkum sayısındaki artışın bu kıtalardaki nüfus artışının üç ila beş katı olduğunu söylüyor. En çok kadın mahkumun bulunduğu ülkeler ise açık arayla Amerika Birleşik Devletleri ve Çin.

ABD DÜNYA BİRİNCİSİ

Artışın kısmen ekonomik geçiş dönemiyle açıklanabileceği belirtiliyor. Örneğin Çin'de 2015'te, uyuşturucu kaçakçılığı ve telekomünikasyon sahtekarlığı da dahil, şiddet içermeyen suçlarda kadınların oranında artış oldu.
 
Kamu kuruluşlarında çalışan kadınların artmasıyla da, daha çok sayıda kadın yolsuzlukla suçlandı. Yüz binden fazla kadın mahkumla Çin, bu alanda dünya ikincisi. Ancak bu sayı bile ABD'deki kadın mahkum sayısının sadece yarısı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Adliye içinde kadın avukata saldırıya para cezası

SONRAKİ HABER

SES Kocaeli Şubesi: Artık yeter! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...