09 Kasım 2017 15:25

‘İşimizi geri istiyoruz’ eyleminin yıl dönümünde 25 gözaltı

Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen 'İşimizi geri istiyoruz' eyleminin yıl dönümünde gün boyunca 25 gözaltı yapıldı.

Paylaş

Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eyleminin yıl dönümünde polis biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahalede bulunarak 11 kişiyi gözaltına aldı. Gün boyu devam eden eylemlerde toplamda 25 kişi gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine iade edilmeleri talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 246'ncı gününde. Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 366'ncı gününü geride bıraktı.
 
Gülmen'in 9 Kasım 2016’da "İşimi geri istiyorum" sloganıyla başlattığı eylemin bugün yıl dönümü olması nedeniyle, Yüksel Caddesi'nde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, eyleme Gülmen ve Özakça'nın destekçileri katılım sağladı. 

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Yüksel eylemcilerinden Veli Saçılık ile beraberindekiler Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Ancak eylemciler sokağa girdikleri anda polis tarafından gözaltına alındı. Eylemcilerin gözaltına alınmasının ardından bir grup ellerinde "Nuriye Semih yalnız değildir" dövizleri alarak Meşrutiyet Caddesi'nden İnsan Hakları Anıtı'na yürümek istedi. Gruba polis biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahalede bulundu. Polisin müdahalesi sonrası Betül Konca, Sevda Eyiol ve Duygu Doğan gözaltına alındı.
 
Bu sırada haber takibinde olan gazeteciler de polisin hedefi oldu. Polis gazetecileri darp ederek çekim yapmalarına engel oldu.

YIL DÖNÜMÜNDE GÖZALTI BİLANÇOSU AĞIR 

Birinci yıl dönümü olması nedeniyle gün içinde yapılan eylemlerde Nazan Bozkurt ve Celil Aslan İnsan Hakları Anıtı'nın içine çiçek bıraktıkları için gözaltına alındı. Yine İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve beraberindeki 3 hak savunucusu hak ihlalleri raporunu Yüksel Caddesi'nde açıklamak istedikleri sırada gözaltına alınmıştı. Öğlen ve akşam saatlerinde yapılan "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde ise 16 kişi gözaltına alındı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de 31 alan 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

SONRAKİ HABER

Açığa alınan polisin aracında 40 kilo eroin ele geçirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa