09 Kasım 2017 14:45

Vizyonda 7 yeni film var

Sinema salonlarında yarın 5’i yerli 7 film vizyona girecek.

Paylaş

Sinema salonlarında bugün 5’i yerli 7 film vizyona girecek. Salonlarda yer alacak yerli ve yabancı filmler şöyle; “Ağır Kelepçe”, “Mutluluk Zamanı”, “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali”, “Yanlış Anlama”, Yol Ayrımı”, “Umudun Öteki Yüzü” ve “Doğu Ekspresinde Cinayet”. Vizyona girecek filmlerden bazılarını konularıyla birlikte derledik. 

SABAH YILDIZI: SABAHATTİN ALİ

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Metin Avdaç’ın üstlendiği “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” belgeseli uzun bir araştırma sürecinin ardından Almanya, Bulgaristan ve Türkiye gerçekleştirilen çekimlerle tamamlandı. Filmde Sabahattin Ali’nin edebiyatçı kimliğinin yanı sıra sevdaları, fikir dünyası ve onu faili meçhule götüren dönemin sosyopolitik dinamikleri de ele alınıyor...

YOL AYRIMI

Mazhar, hayatını babasından devraldığı tekstil imparatorluğunu büyültmeye adamıştır. Bunun için de agresif ve acımasız yöntemler izlemekten çekinmez. Fakat Mazhar’ın yaşadığı trafik kazası birçok şeyi değiştirir. -Bu değişim tabii ki kolay olmayacaktır. Karşılaştığı yol ayrımında, ailesi önünde bir engel olarak beklemektedir. Mazhar, yaptığı tercihin bedelini ödemek ya da pes etmekle karşı karşıya kalacaktır. 

Yönetmenliğini Yavuz Turgul’un yaptığı filmin başrollerinde; Şener Şen, Mert Fırat ve Rutkay Aziz yer alıyor.

DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET

1930’lu yıllarda İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Şark Ekspresi’nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur. Trende çok sayıdaki yolcu arasında ünlü Belçikalı Dedektif Hercule Poirot da vardır. Trenin kara saplanıp durması, Poirot’a yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir. Yönetmen koltuğu ve başrolde Kenneth Branagh’ın yer aldığı filmde ayrıca Johnny Depp ve Josh Gad yer alıyor.

UMUDUN ÖTEKİ YÜZÜ

Bir tarafta Helsinki’de yaşayan suratsız ve soğuk bir adam olan Restoran Sahibi Wickström, diğer tarafta ise bombalarla sarsılan Halep’ten kaçarak kız kardeşi ile yollara düşen Suriyeli bir göçmen, Khaled. Bu uzun yolculukta kız kardeşi kaybolur ve Khaled bir geminin kazan dairesinde Helsinki’ye varır. Birbirinden tamamen farklı iki insan hem iş arkadaşı hem de dost olurken dünya da her zamanki gibi dönmeye devam edecektir. Aki Kaurismäki yönetmenliğindeki filmde; Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen ve Ilkka Koivula yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet için ek süre istemine AİHM’den ret

SONRAKİ HABER

1 milyon 800 bin genç kayıt dışı çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa