09 Kasım 2017 14:25

Suudi Arabistan’dan vatandaşlarına: Lübnan’ı terk edin

Suudi Arabistan Lübnan’da yaşayan ve Lübnan’ı ziyaret etmekte olan vatandaşlarının ülkeyi ‘derhal’ terk etmesini istedi.

Paylaş

Suudi Arabistan, Lübnan'daki vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına yönelik çağrı yaptı. Suudi yönetimi ayrıca başka ülkelerdeki vatandaşlarının da Lübnan'a gitmemesi konusunda uyarı yaptı.

Suudi hükümeti, iki ülke arasında yaşanan gerginlik sonrası vatandaşlarının 'hemen' Lübnan'ı terk etmesi gerektiğini açıkladı.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada hükümetin Lübnan'da yaşayan ve Lübnan'ı ziyaret etmeyi planlayan Suudi vatandaşlarını seyahat konusunda uyardığı belirtildi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifa ettiğinin açıklanmasının ardından, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, istifa kararının arkasında Suudi Arabistan'ın olduğunu söylemişti.

İstifa kararını açıklandığından beri, Lübnan dışında olan Hariri ise, ülkesinin ‘militan Hizbullah grubu' tarafından ‘esir alındığını' iddia etmişti.

Suudi Arabistan da, Hizbullah'ın Lübnan yönetimine katılmasını, krallıklarına karşı bir savaş hamlesi olarak gördüklerini belirtmişti.

KATAR’I HATIRLATTI

Suudi Arabistan benzer bir süreci Katar ile de başlatmış, ABD Lideri Trump’ın Riyad’ı ziyareti ardından diğer Körfez ülkeleriyle birlikte Katar’ı “İran’ı ve terörü” desteklemekle suçlayarak bu ülkeyle diplomatik ilişkileri kesmiş ve çeşitli ambargoları yürürlüğe sokmuştu. Lübnan gerginliğinin arkasında da ABD’nin bölgesel hesapları olduğu belirtiliyor. 

Suudi Arabistan’ın Lübnan üzerinden İran’la gerilimi tırmandırması uzun bir iç savaş süreci geçirmiş ülkedeki kırılgan mezhep dengelerini yeniden sarsacağı ve çatışmaların çıkacağı konusunda endişendiriyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Niğde genelevi kapatıldı

SONRAKİ HABER

Şiddet uygulayan erkek bir de mağdur oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa