04 Ağustos 2012 03:49

4+4+4 sistemi ilk öğretmenleri vurdu

Eğitim sistemindeki değişikliğin ardından tartışmalar hâlâ devam ederken, sistem hızlı bir şekilde uygulanmaya başladı. 4+4+4 sisteminden ilk olarak öğretmenler etkilendi. Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, öğretmenlerin kademeli eğitim ile norm fazlasına düştüğünü, atama ve yer değiştirmelerde Milli Eğitim Bakanlığ

4+4+4 sistemi ilk öğretmenleri vurdu
Paylaş

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERE TERCİH ÇİLESİ

Sendika merkezinde dün bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, altyapı çalışmaları ve gerekli hazırlıklar yapılmadan sistemin uygulanmaya konulduğunu, bununla eğitim alanının altüst olacağını söyledi. Yıldız, sınıf öğretmenlerinin norm fazlasına düştüğünü ya da okulların imam hatibe dönüşmesiyle sürgüne gönderildiğini belirtti. Norm fazlası öğretmenlerin atama ve yer değiştirmede 25 olan tercih haklarının 5’e düşürüldüğünü vurgulayan Yıldız, kılavuzların yeni mağduriyetlere yol açacağını söyledi. Yıldız, öğretmenlerin tayin ve atamalarında hazırlanan kılavuzların sorunlu olduğunu, il içi yer değiştirme kılavuzunda isteğe bağlı yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin, iller arasında yer değiştirmesinin engellenerek mağdur edileceğini ifade etti. Eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla birlikte sadece öğretmenlerim sorun yaşamayacağını belirten Yıldız, öğrencilerin de tatil sonrasında farklı okullara gitmek zorunda kalabileceğinin altını çizdi.  

‘EYLÜL AYI ÇOK SICAK GEÇECEK’

Okula başlama yaşının beşe inmesini de değerlendiren Yıldız, Milli Eğitim Bakanının bu konuyla ilgili çocuklar için psikiyatr ve nörologlardan rapor alınmasını önerdiğini fakat birçok ailenin bu raporları alırken sıkıntı yaşayacağının bilindiğini aktardı. Okulların fiziksel şartlarının 5 yaşındaki çocuklar için uygun olmadığını ifade eden Yıldız, aralarında 2 yaş gibi dehşet bir fark bulunan çocukların aynı ortamda, aynı müfredatta fakat farklı fiziksel gelişmişlikle, farklı psikolojide eğitim almalarının olağanüstü bir eşitsizlik olduğunu söyledi. Yıldız, eğitim sisteminde yaşanacak olan bu sıkıntılara karşı sessiz kalmayacaklarını vurgularken, eylül ayının eğitim açısından çok daha sıcak geçeceğini belirtti. Yıldız, eylül ayı itibariyle eylem ve imza kampanyalarının başlayacağını, 11 Eylülde ülkenin dört bir  tarafında yürütülen eylemlerin Ankara’da kitlesel olarak birleşeceğini vurguladı.    

ÖĞRETMEN ATAMALARI VE KPSS

Milli Eğitim Müsteşarının hafta başında öğretmen atamalarıyla ilgili sorunun 2020 yılında çözüleceği söyleminin hatırlatılması üzerine Yıldız, “AKP Hükümeti 2002’de ataması yapılmayan öğretmen kalmayacak demişti. Atama bekleyen öğretmen sayısı o günden bugüne 10 kat artmış durumda. Bakanlık 40 bin atama yapacaklarını söyleyerek övünüyor, fakat her yıl 70 bine yakın öğretmen mezun oluyor” dedi. Yıldız ataması yapılmayan öğretmenlerin bugün Ankara’da gerçekleştireceği  merkezi eyleme de destek vereceklerini söyledi. Yıldız KPSS’deki usulsüzlük ile ilgili de, “Öğretmenlerin böyle bir sınava maruz kalmalarını da doğru bulmuyoruz. KPSS’nin iptali için hukuksal hazırlıkları yapıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlığın ikamet isteğine SES’ten tepki

SONRAKİ HABER

‘Angarya çalışmayı kabul etmiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...