09 Kasım 2017 11:25

Tecavüz sanığından mahkemede din istismarı

Erzurum'daki tecavüz sanığı mahkemede Kur'an öğrendiğini söyleyerek savunma yaptı, kadın için 'Bana iftira attı. Cehenneme gidecek' dedi.

Paylaş

Erzurum’da, bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan M.B, kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Cezaevinde Kur’an öğrendiğini söyleyen sanık, “Öbür dünyada o cehenneme gidecek” dedi. Sanığın bu sözlerine Mahkeme Başkanı tepki gösterdi. Başkan, tutuklu sanığa “Sana o yetkiyi kim verdi? Kimin cehenneme gideceğine sen mi karar veriyorsun?​” dedi.

21 yaşındaki Üniversite Öğrencisi D.B.’ye şantaj yapmakla ve cinsel saldırıda bulunmakla yargılanan M.B. yargılandığı Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde, suçlamaları kabul etmeyerek, D.B.’nin para almak için kendisine iftira attığını ileri sürdü. 

CEZAEVİNDE KUR’AN ÖĞRENDİM SAVUNMASI

Boynunda asılı cevşeni çıkararak, üzerine yemin ettiğini söyleyen M.B, “Bu Kur’an için yemin ediyorum. 3 yaşındaki oğlumun hayrını görmeyeyim ki, ona rızası dışında bir şey yapmadım. Beni iftira ile buraya attırdı; ama yine de Allah razı olsun. Onun sayesinde cezaevinde Kur’an öğrendim. Kıyamet koptuğunda Mahkeme-i Kübra’da buradaki herkes, şahit olsun. Benim yüzüm ak, vicdanım rahat. O, düşünsün. Öbür dünyada bu suçlardan o, cehenneme gidecek” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Server Şimşek, “Sana o yetkiyi kim verdi? Kimin cehenneme gideceğine sen mi karar veriyorsun? Sen, şu an buradaki suçlar ile ilgili mükellefsin. Öbür dünyada ne olacak, kimse bilemez. Sen de bilemezsin ben de” diyerek, tutuklu sanığa tepki gösterdi.

‘HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA’ DA EKLENDİ

Duruşma Savcısı Ekrem Şakar, mahkemeye sunduğu mütalaasında, iddianamede yer almayan ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçunun da işlendiğini belirtti. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını isteyen Savcı Şakar, M.B’nin ‘şantaj’dan 1 yıldan 3 yıla kadar, ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan ise 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. (Erzurum/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen: OHAL’de yerel yönetimler ayaklar altına alındı

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu IŞİD'in son kalesi Elbukemal'i ele geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa