09 Kasım 2017 11:22

Tüm Bel-Sen: OHAL’de yerel yönetimler ayaklar altına alındı

Tüm Bel-Sen Genel Merkezi, OHAL döneminde yerel yönetimlere yönelik müdahaleleri değerlendirdiği bir açıklama yaptı.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Genel Merkezi, OHAL döneminde yerel yönetimlere yönelik müdahaleleri değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediye başkanlarının istifalarını değerlendiren Genel Başkan Erdal Bozkurt, “Halka hesap vermeden, hukuki müeyyideye tabi olmadan istifa ettirilmeleri demokratik özgür seçimlerin hiçbir anlamının kalmadığının göstergesidir” dedi.

Tüm Bel-Sen OHAL döneminde yerel yönetimlere yönelik gerçekleşen müdahalelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Genel Merkez Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısı MYK üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Açıklamayı yapan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, OHAL döneminde demokrasinin en önemli basamağı yerel yönetimlerin ayaklar altına alındığını söyledi. Bozkurt OHAL döneminde 94 belediyeye kayyum atanarak halkın iradesinin gasp edildiğini ve eş başkanlarının cezaevine konulduğunu kaydetti. Bozkurt, “25 yıla yakın bir süredir Büyükşehirleri yöneten AKP’li belediye başkanlarının da hukuki müeyyide tabi olmadan, hesap vermeden, emir ve talimatlarla istifa ettirilmeleri de demokrasisinin nasıl yok edildiği ve demokratik özgür seçimlerin hiçbir anlamının kalmadığının göstergesidir” dedi. 

‘BİR İSTİFA İLE AF MI EDECEĞİZ’

Rantçı ve emek düşmanı belediyecilik politikalarının sorumluluğu ve günahlarının istifa eden belediye başkanlarının üstüne yıkılarak üstünün örtülemeyeceğini kaydeden Bozkurt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek’in istifasına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Bozkurt: “Milyarlarca liranın yatırım adı altında ucube yapı ve görsellere ayırarak yeni rant kapıları oluşturan, en temel kamusal hizmetlerini en pahalı biçimde Ankaralı’ya kullandıran, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugünlere Ankaralıya emanet edilen AOÇ’nin talan edilerek yapılaşamaya açılmasını, ODTÜ ormanlarının yandaşa kıyak rezidanslar ve AVM’ler uğruna bir gece yarısı katledilmesine göz yumanları, binlerce çalışanı mobbing, şiddet vb. uygulamalar ile işinden görevinden edenleri bir istifa ile af mı edeceğiz”.

‘BOŞALTILAN YERLERE ATAMA DEĞİL SEÇİM’

Bozkurt, Tüm Bel-Sen üyelerinin uğradığı haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı on binlerce dava açtıkları hatırlatarak, “Bu davalardan dolayı kurumu milyonlarca lira zarara uğratanları gerçek bağımsız yargı önüne çıkartamadan hiçbir şey olmamış gibi davranıp, tüm bu anti demokratik hakka hukuka uygun olmayan icraatlarını ve yarattığı tahribatları yok mu sayacağız?​” dedi. Bozkurt, kentlere ve belediye emekçilerine yapılanların hesabının istifalarla değil, tarafsız ve bağımsız yargı karşısına çıkıp hesap vermekten geçtiğini söyleyerek, boşaltılan yerlere atama yapma yerine kent halkının kendisini yönetecek kişileri seçmesi ortamının sağlanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

BES: 2018 yılı bütçesi emekçilerin kayıplarını karşılamalı

SONRAKİ HABER

Tecavüz sanığından mahkemede din istismarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa