09 Kasım 2017 11:10

Beştaş, belediye işçilerinin ücretlerini Bakana sordu

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Çalışma Bakanının yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi, belediyede ödenmeyen maaşları gündeme taşıdı.

Paylaş

Evrensel’in gündeme taşıdığı Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Adem Çakar isimli taşeron işçinin iş cinayetinde hayatını kaybetmesi ve belediye işçilerinin maaşlarının verilmemesi ile ilgili HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, soru önergesi verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yanıtlaması için verilen soru önergesinde olayla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığı soruldu.

KRİZİN FATURASI NEDEN İŞÇİLERE ÖDETİLMEKTEDİR?

Taşeron işçilerin ücretlerini almamalarına da dikkat çeken Beştaş, soru önergesinde şu sorulara cevap istedi: “Neredeyse her gün bir işçinin yaşamını yitirdiği bir ülke gerçekliğinde iş cinayetlerinin sorumlusu önlemini almayan işveren ve idareler değil midir? Bu konuda neden yeterli yasal düzenlemeler yapılmamaktadır? Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görevli taşeron işçilerin ücretlerinin ödenmediğinden haberdar mısınız? Adana Büyükşehir Belediyesi neden işçi ücretlerini ödememektedir? Ülkedeki ekonomik krizin faturası neden işçilere ödetilmektedir? Ücretini alamayan, işinden edilen işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? İş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin yoğunluklu olduğu göz önüne alındığı vakit bu ölümlerin önlenmesi adına ne tür çalışmalar yürütülmesi gündeminizdedir? Bu konuda işverenin sorumluluğunu artıran düzenlemeler yapılması gündeminizde olacak mıdır?​” (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Askeri birlikteki bakım sırasında bir işçi öldü

SONRAKİ HABER

Veli-Der: Nitelikli okul ve eğitim bütün çocukların hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...