Eğitim Sen: Öğretmene şiddetin sorumlusu MEB'in politikaları

İzmir'in Bornova ilçesindeki Batıçim İlkokulu'nda Öğretmen Namık Gençay'ın bıçaklanması, Eğitim Sen tarafından protesto edildi.

09 Kasım 2017 10:54
Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesi Doğanlar semtinde bulunan Batıçim İlkokulu’nda dün akşam okul çıkışında bir öğrencinin ağabeyi, “Kardeşimi almaya geldim” diyerek girdiği okul bahçesinde hiçbir gerekçe göstermeden Öğretmen Namık Gençay’ı bıçakladı. Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Gençay’ın kaburgasının zarar gördüğü öğrenildi.

Konuyla ilgili Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube okul girişinde basın açıklaması yaptı. “Öğretmene şiddet kabul edilemez. Şiddete son” yazılı pankart açan eğitim emekçileri sık sık, “Namık Öğretmen yalnız değildir”, “Öğretmene şiddet istemiyoruz”, “Susma haykır şiddete hayır” sloganları attı. Açıklamaya Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı İsmail Hakkı Şimşek, ülkede şiddetin meşru bir hal aldığını belirterek, “Hem psikolojik hem de fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu durum Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığının politikalarından bağımsız değerlendirilmemelidir” dedi. Hükümetin özellikle eğitim emekçilerini veliler ve öğrenciler nezdinde itibarsızlaştıran politikalar uygulandığını söyleyen Şimşek, “Performans sistemi gibi veli ve öğrencilerin öğretmenlere not vermesi  adeta öğretmene köleymiş  gibi yaklaşılmasına sebep olmaktadır.  Bu saldırı bir nevi  bakanlık tarafından verdirilen performans değerlendirmesidir. Namık öğretmen şahsında bütün eğitim emekçilerine verilmiştir. Müsebbibi de Milli Eğitim Bakanlığı ve politikalarıdır” dedi.

Şimşek son olarak “Buradan yetkililere sesleniyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı ortamlarda mesleğimizi de icra edemeyiz. Bu sebepten de olsa işyerlerimizin güvenliği çok daha ciddi sorunlar oluşmadan sağlanmalıdır. Bunun için kamu kaynaklarından ödenekler ayrılmalıdır. Performans değerlendirme sistemi başta olmak üzere öğretmeni itibarsızlaştıran politikalardan ve söylemlerden  bir an evvel vazgeçilmelidir. Velilerle öğretmenleri karşı karşıya getiren uygulamalardan ve söylemlerden vazgeçilmelidir” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İki milyon kişi Mars yolculuğu için rezervasyon yaptı

SONRAKİ HABER

Kalıp ustası Suriyeli işçi 4'üncü kattan düşüp öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...