09 Kasım 2017 10:26

ESHOT çalışanları: Yönetimin faturasını ödemek istemiyoruz

ESHOT'ta çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri yönetimin aldığı kararların faturasının kendilerine çıktığını belirterek eylem yaptı.

Paylaş

belirterek çalışanları hiçe sayan keyfi uygulamalara son verilmesini istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ESHOT Genel Müdürlüğü’nde örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube, Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube ve Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen İzmir Şubesi, işyerinde yaşadıkları sorunlarla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Gediz’deki genel müdürlüğün girişinde yapılan açıklamada ‘Mobbinge Hayır’, ‘Çayıma Dokunma’ ve ‘Maktu Mesaimi İstiyorum’ dövizleri açıldı.
Basın metnini okuyan Ayhan Bahçeci, ESHOT çalışanlarının uzun süredir giderek katlanan bir dizi sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek son olarak çay ocaklarının ve kafeteryalarının kapatıldığını hatırlattı.

'YÖNETİCİLERE ÇAY VAR ÇALIŞANA YOK'

ESHOT

Çay gibi en basit ihtiyaçlarını bile el yakan fiyatlarla almaya başladıklarını da dile getiren Bahçeci “Kendilerine reva gördükleri çay ocağını personelinden sakınan idare yönetiminden rahatsızlık duyuyoruz. Çay ocaklarımızı geri istiyoruz. ESHOT idaresinin aldığı kararların faturasının emekçilerin ödemesine itirazımız var” dedi.

eshot'SORUNLAR ÇÖZÜLENE KADAR SES ÇIKARACAĞIZ'

Çalışanların fikrini almayan ve onları nesne konumununa indirgeyen idarecilik ve yerel yönetim anlayışını istemediklerini de ekleyen Bahçeci, yemek, servis, maktu mesai, yıllık izin, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı konularında da sorunlar yaşadıklarının bilgisini verdi.

ESHOT emekçilerini mağdur eden uygulamaların geri çekilmesini ve emekçileri yok sayan tutumdan vazgeçilmesini isteyen Bahçeci sorunları çözülene kadar ses çıkarmayı sürdüreceklerini ekledi.

GENEL İŞ 1 NOLU ŞUBE EYLEME KATILMADI

Açıklamaya kapatılan İZYUK’a ait çay ocakları ve kantinlerde çalışan işçiler de katılırken kamu emekçileri ile çay ocakları konusunda aynı sorunları yaşayan Genel İş İzmir 1 Nolu Şube eyleme katılmadı.

Ayrıca eylem öncesi çok sayıda çevik kuvvet ekibinin ESHOT atölyesinin içine yerleştirilmesi dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Barosu: Koşulları ortadan kalkan OHAL'e son verilmeli

SONRAKİ HABER

ABD’nin Indiana eyaleti Ermeni Soykırımı’nı tanıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...