09 Kasım 2017 08:49

TMMOB: Erdoğan’ın tehditlerini şaşkınlıkla izledik

TMMOB Başkanı Emin Koramaz, 'Erdoğan’ın tehditlerini şaşkınlıkla izledik. Kentlerimizi, tarihimizi savunmaya devam edeceğiz' dedi.

Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurasında TMMOB’ye yönelik sözlerini kınayan bir basın açıklaması yaptı. Erdoğan, ‘Yeni AKM’ projesini eleştiren ve ‘kültür mirasının yıkımının meşrulaştırılmaya çalışıldığını’ kaydeden TMMOB’ye ithafen, “Artık daha size tahammül yok. Bedeli ne ise yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

“TMMOB’ye yönelik itham tehditlerini şaşkınlıkla izledik, bu tutumu şiddetle kınıyoruz” diyen Koramaz, “Kanunlara ve mahkeme kararlarına rağmen, ülkede uygulanan OHAL’i fırsat bilerek böyle bir yıkıma girişmek, telafisi imkansız sonuçlara yol açacaktır. Aynı konuşma içerisinde şehirlerin ruhunun kaybolmasından şikayet eden Cumhurbaşkanının İstanbul’un ve Türkiye’nin modernleşmesinin simgesel bir anıtı niteliğindeki AKM’nin yıkılmasını savunması derin bir çelişkidir” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanının ve AKP’li belediyelerin birliğimize olan kini ve düşmanlığı, bizlerin bilime, insana, ülke ve halk çıkarlarına düşman olan tüm girişimlere karşı takındığımız bu onurlu tavrımızadır.” diyen Koramaz şu ifadeleri kullandı: “Tüm saldırılar ve tüm hedef göstermelere rağmen dün olduğu gibi bugün de, kamu ve toplum yararı için çabalamaya, ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mordoğan RES'lerinin imar planları iptal edildi

SONRAKİ HABER

Yüksel'de gözaltına alınan İHD yöneticileri serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...