08 Kasım 2017 19:58

‘TÜYAP, önceki yıllar daha canlıydı’

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, devam ediyor.

Paylaş

“İyi ki varsın edebiyat” temasıyla gerçekleştirilen TÜYAP'a, yurt içi ve yurt dışından 820 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, gün içerisinde panel, söyleşi, tiyatro gösterimi gibi 10’a yakın etkinlik ziyaretçilerle buluştu. Eski kitapların, plakların, kasetlerin, kartpostalların satıldığı sahaflar ise, satışların geçen seneye oranla daha düşük olduğuna dikkat çekti. 

‘GEÇEN SENELERDEN DAHA DÜŞÜK’

 Hermes Sahaf’tan Ümit Nar, sahaflar olarak yedi yıldır fuarda kendilerine yer ayrıldığını, fakat ayrılan yerin 10-11 stant ile sınırlı olduğunu söyledi. Nar, “Stant sayısı çok yetersiz, böyle bir sıkıntımız var. Sahaflar için daha fazla yer ayrılsa hem bizim açımızdan hem de buraya gelen okurların talebi olarak çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu sene fuar biraz sakin, yani insanların fuara rağbeti geçen senelere kıyasla daha az. Umarım önümüzdeki günlerde bu sayı yükselir” şeklinde konuştu.

 Sahaflara, eskilere, nostalji kültürüne ilginin her dönem olduğunu vurgulayan Nar, kendi kitlelerinin olduğuna da değinerek, fuarın giriş kısmında yer almalarının okuyucuların ilgisini de çektiğini söyledi.  

‘SAHAF FESTİVALLERİ DE DURGUNDU’

Festivalin bu sene durgun olduğunu ifade eden bir diğer sahaf Tahsin Temel Kılıçarslan da, sahafiye okur kitlesinin düşük olduğuna dikkat çekti. “Bir şeyler ters gidiyor ve insanlar okumaya çok yönelmiyor. TÜYAP’a 4’üncü katılışım, önceki yıllar daha canlıydı” şeklinde konuşan Kılıçarslan, genel olarak Beyoğlu ve Üsküdar’da yapılan festivallerin de durgun geçtiğini vurguladı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Benim Sinemacılarım’ kitabı okuyucuya ulaştı

SONRAKİ HABER

KHK ile ihraç edilen öğretmenler mücadelelerini anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...