08 Kasım 2017 19:52

‘Benim Sinemacılarım’ kitabı okuyucuya ulaştı

Yazar Mesut Kara tarafından kaleme alınan ve Etki Yayınevi'den yayımlanan 'Benim Sinemacılarım' kitabı okuyucuyla buluştu.

Paylaş

Yazar Mesut Kara’nın yeni kitabı “Benim Sinemacılarım” Etki Yayınevi’den yayımlandı. Yılmaz Güney, Erkan Yücel, Tarık Akan, Müjde Ar, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Uğur Yücel, Nazan Kesal, Ercan Kesal, Cüneyt Arkın, Feride Çetin, Hulusi Kentmen gibi önemli oyuncuların portrelerinin yer aldığı kitapta Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Uluçay gibi yönetmen portreleri de yer alıyor. Kitapta ayrıca; Giovanni Scognamillo ve Ketin Demirhan üzerine yazılar da yer alıyor.

Kitabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor: “Yılmaz Güney’li, Cüneyt Arkın’lı filmler kadar Ayşecik’li, Ömercik’li, Yumurcak’lı, filmler de büyük ilgi görüyor, mutlu sona hep birlikte seviniliyordu. 

Yeşilçam’da filmler bin bir zorluklar, yokluklar içinde, insan emeğine ve “yaratıcılığına” dayanarak yapılıyordu. Bir avuç inançlı sinemacının, yönetmenin ve her biri doğal yetenek olan oyuncuların, sinema emekçilerinin olanaksızlıklar içinde ortaya çıkardıkları filmler, halk tarafından beğeniyle izleniyordu. ’70’li yılların ortalarına kadar sürdü bu durum. Sonra büyü bozuldu. Gittikçe daha az film çekilir oldu.” (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Odeabank Eurocup'ta ilk galibiyetini aldı

SONRAKİ HABER

‘TÜYAP, önceki yıllar daha canlıydı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...