Ege Üniversitesi işçileri: İşten atmalara izin vermeyeceğiz

Genel-İş üyesi Ege Üniversitesi işçileri: Hiçbir arkadaşımızın işten çıkarılmasına izin vermeyeceğiz.

08 Kasım 2017 22:15
Paylaş

Metehan UD
Eda AKTAŞ
İzmir

İşten atılma ve ücretlerinin düşürülmesi ile karşı karşıya olan Genel-İş üyesi Ege Üniversitesi taşeron işçileri hiçbir arkadaşlarının işten çıkarılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının yapacağı ihale üniversitede çalışan temizlik, yemekhane ve büro işçilerini mağdur edecek. Yeni ihale ile 57 kişi işsiz kalacak ve ücretlerde de düşüş olacak. İhalenin şartlarının değiştirilmesi ile ilgili, işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube hem yeni rektör hem de daire başkanı ile görüştü ancak çözüm sağlanamadı. Bunun üzerine işçiler ve sendika eylemlere başladı.

Evrensel’e konuşan Ege Üniversitesi işçileri, işçi çıkarılmasına ve ücretlerin düşürülmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Şimdiye kadar birçok rektör ve daire başkanının değiştiğini dile getiren İşyeri Baştemsilcisi Belma Can, “Onlar getirdikleri sistemin kurbanı oldular ve gittiler. Bizse hep buradaydık. Üniversitedeki bütün işçi arkadaşlarımızın ne tür zorluklarla çalıştığını herkes biliyor. Özellikle yemekhanede çalışan arkadaşlarımız fazlasıyla sağlık sorunları yaşıyor, buna rağmen işini bırakmıyor.Hiçbir şekilde işçi çıkarılmasını kabul etmeyeceğiz ve şartname değişene kadar eylemlerimiz devam edecek. Bize yapılan bu haksızlık karşısında öğrenciler de mağdur olacak. Öğrenci arkadaşlarımız bizim ne tür şartlarda çalıştığımızı idareden daha iyi biliyor. Üniversite yönetimi şu anda öğrencileri karşılarına almak istemiyor.Çünkü onlar da biliyor; öğrenciler işçilerin yanında” dedi.

Ege Üniversitesindeki bütün işçilerin birlik içinde hareket ettiğini belirten büro destek işçisi ve İşyeri Temsilcisi Ayfer Temel de şunları söyledi: “Bütün işçiler topun ağzında. Bu duruma engel olacağız. Ben iki çocuk bakan bir kadınım ve ekmeğim için her şeyi yapmaya hazırım. Diğer arkadaşlarımız da aynı şeyi düşünüyorlar. Bu Ege’deki ilk eylemimizdi, onun için bir tedirginlik vardı ama işçi arkadaşlarımız onu atlattı. Bu kararlılıkla başaracağımızı düşünüyorum. Genel-İş ailesi olarak ekmeğimiz,aşımız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”

Yemekhane ustabaşı olarak çalışan Sinan Mintaş da tek isteklerinin bütün işçi arkadaşlarının çalışmaya devam etmesi olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü “Yönetimin süre gelen hatalarını işçilere yıkmaya çalışıyorlar. Bunun sorumlusu biz değiliz, sonuçlarını biz çekmek istemiyoruz. Bu süreçte bütün işçi arkadaşlarımız sendikamızın aldığı kararları uyacak. Biz hiç bir öğrenci ya da idari personelin mağdur edilmesini istemiyoruz. Onların da bize destek vermesini istiyoruz. Kazanılmış haklarımızı korumak istiyoruz. Zaten az işçi ile çok iş yapıyoruz. İşçi sayısının azalması daha da büyük aksaklıklara sebebiyet olacaktır.”

‘KADRO VAADİ BOŞ BALONDUR’

Hükümetin tekrar gündeme getirdiği kadro vaadine değinen Ayfer Temel, “Devlet geriye dönük haklarımıza el koyarak bize kendi oluşturduğu taşeron sistemini dayatıyor.Kadro vaadi boş balondur.Aynı işi yaptığım memurlarla aynı haklara sahip olmak istiyorum, bu da gerçek kadrodan geçer. İşçilerin, içi boş kadroya dair umutları yok. Kendi koltuklarının dahi kadrosu olmadıklarını gösterdiler,kaldı ki biz taşerona hayatta kadro vermezler.Sadece isim değişikliği ve kandırmaca. Bence gün gelecek taşeronu arar duruma geleceğiz.Başındaki amirin inisiyatifine kalacağız.Üç yılın sonunda da sözleşmeyi yapıp yapmayacağı da meçhul olacak” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bağdat’tan Iraklı bankalara Erbil’den çekilin talimatı

SONRAKİ HABER

Urfa’da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 12 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...