08 Kasım 2017 15:49

Paradise Papers'ın araştırılma önerisi reddedildi

Binali Yıldırım'ın 2 oğlunun da adının geçtiği Paradise Papers belgelerinin araştırılmasına ilişkin TBMM’ye verilen önerge AKP oylarıyla reddedildi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2 oğlunun da adının geçtiği Paradise Papers belgelerinin araştırılmasına ilişkin TBMM’ye verilen önerge AKP oylarıyla reddedildi.

T24'ün haberine göre, HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için 'Malta Belgeleri adıyla yayımlanan belgelerin işaret ettiği finansal menfaat ilişkilerine yönelik' araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, belgelerde Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının, yakınlarının 'vergi cenneti' olarak adlandırılan Malta'da ticari faaliyetlerini sürdürdüğüne yönelik bilgiler olduğunu söyledi.

‘TÜRKİYE'DE ÖDEYECEKLERİ VERGİ NE KADARDI?​’

Sancar, "Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının Malta'daki yatırımlarla ülkeye verdiği kayıp nedir? Ahlaki davranış mıdır? Türkiye'deki şirketleri üzerinden yapsaydı Türkiye'de ödeyecekleri vergi ne kadardı? Malta'da yaptıkları için kendilerine kalan kazanç ne kadar? O şirketlerin faaliyetlerinin ne kadarı Türkiye ile bağlantılı? Malta'da kurulu şirketler Türkiye'de faaliyet yapıyor mu? Şirketlerinden biri Türkiye'den ihale almış, bu kazanç nereye gidecek, nerede vergilendirilecek?" sorularını yöneltti.

AKP: ALGI OPERASYONU

AKP Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, AKP’nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için yola çıktığını, bugün de aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü savundu. AKP’nin yatırımları milletin hizmetine sunduğunu, vatandaşların da buna teveccüh gösterdiğini öne süren Erdinç, "Bugün de bu teveccühe karşı bir algı operasyonu oluşturma adına bir grup önerisi verildiğine şahit oluyoruz" dedi.

Tüm dünya ile aynı anda yayımlanan Paradise Papers’ın Başbakan Yıldırım'ın ABD seyahatinden önce gündeme gelmesinin manidar olduğunu iddia eden Erdinç, belgelerin 2008, 2014 ve bu yılın mayısında gündeme gelen belgeler olduğunu, Sancar tarafından yeni gibi sunulmasına şaşırdığını kaydetti.

‘AK PARTİ'YE YAPILAN İTİBAR SUİKASTI’

Erdinç, "15 Temmuzda milletin önüne düşmüş, milleti için mücadele etmiş ve siyasi hayatı boyunca yolsuzlukla mücadelede önder olan, bu konuda başat aktörlerden biri olan Başbakanımızı bu tür bir algı operasyonun içerisine çekmek siyaseten ucuz bir yaklaşımdır, bunu asla kabul etmiyoruz. Böyle bir yaklaşım içerisinde olmak başta sayın Başbakanımıza ve AK Parti'ye karşı yapılmış bir itibar suikastıdır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra HDP'nin grup önerisi AKP oylarıyla reddedildi.(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Veliler: Özel okula teşvik değil, okuluma ödenek istiyorum

SONRAKİ HABER

‘Yeni sınav sistemi emlakçıları ve özel okulları sevindirdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...