08 Kasım 2017 15:24

7 öğrenciye toplam 46 yıl 4 ay hapis cezası

'Terör örgütü üyeliği' iddiasıyla 2’si tutuklu 13 öğrencinin yargılandığı davada mahkeme 7 öğrenciye toplam 46 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Paylaş

'Terör örgütü üyeliği' iddiasıyla 2’si tutuklu 13 öğrencinin yargılandığı davanın karar duruşmasında mahkeme ceza yağdırdı. Mahkeme, tutuklu yargılanan sanıklar Şilan Okut’un 13 yıl 6 ay, Sinem Oğuz’un 12 yıl, tutuksuz sanıklar Barış Çiçek, Ali Şahin, Çağrı Kurt, Jülide Yazıcı ve Heja Türk’ün 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. 

Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu öğrenci Şilan Okut hazır bulundu.  Başka bir suçtan tutuklu bulunan sanık Metin Arslan'ın ve tutuklu Sinem Oğuz ise duruşmaya SEGBİS yöntemi ile bağlandığı. 13 kişinin 5 yıldan 10 yıla kadar hapsinin istendiği iddianamede Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü otoparkında ele geçirilen ikiz plakalı otomobile Diyarbakır Lice’de bomba düzeneği hazırlandığı, İstanbul’a getirilen otomobilin, iki şüpheli tarafından Boğaziçi Üniversitesi otoparkına bırakıldığı ifade ediliyor.

SAVCI MÜTALAASINDA 5 ÖĞRENCİNİN BERAATİNİ İSTEMİŞTİ

Bir önceki duruşmada mütalaasını veren savcısı Fahrettin Kemal Yerli, Mehmet Demirci, Hişyar Aydın, Umut Işık, Şenol Solum ve Emrah Karakuş’un beraatlerini isterken, Sinem Oğuz ve Metin Arslan’ın “örgüte üyelik” suçundan, Şilan Okut ve Barış Çiçek’in “örgüte üyelik” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından, Jülide Yazıcı, Heja Türk, Çağrı Kurt ve Ali Şahin’in ise “örgüte yardım” suçundan ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etmişti. 

ÜST SINIRDAN CEZA VERDİ

Esasa ilişkin savunmalarını yapan sanık avukatları, kesin ve inandırıcı somut deliller olmadığını belirterek müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Şenol Solum, Emrah Karakuş, Umut Işık, Hişyar Aydın ve Mehtap Demirci’nin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediği için beraatlerine karar verirken, diğer sanıklara ceza yağdırdı. Mahkeme kararında, tutuklu sanıklar Şilan Okut ve Sinem Oğuz’a üst sınırdan ceza vererek Okut’u örgüt üyeliğinden 9 yıl, resmi belgede sahtecilikten 4 yıl 6 ay, Oğuz’u örgüt üyeliğinden 12 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıklar Barış Çiçek, Ali Şahin, Çağrı Kurt, Jülide Yazıcı ve Heja Türk’ün örgüte yardım etmekten ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapsine hükmetti. Mahkeme, başka bir dosyadan tutuklu olan sanık Metin Arslan’ı ise dosyadan ayırarak, Arslan’ın dosyasının Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava birleştirilmesine karar verdi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Van'da 6 yıla rağmen yaralar sarılmadı!

SONRAKİ HABER

Veliler: Özel okula teşvik değil, okuluma ödenek istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...