08 Kasım 2017 14:30

Öcalan için açlık grevleri devam ediyor

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için dönüşümlü olarak sürdürülen 3 günlük açlık grevleri devam ediyor. 

Paylaş

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için dönüşümlü olarak sürdürülen 3 günlük açlık grevleri devam ediyor. 

Mersin’de HDP Akdeniz İlçesi binasında başlatılan açlık grevi eylemi 3’üncü gününe girdi. Açlık grevinde yer alan DBP Mersin İl Eşbaşkanı Sedat Kalaba, Öcalan’ın sağlık ve yaşam koşullarından endişeli olduklarını söyledi.  Kalaba, “Biz Sayın Öcalan ile bir an önce bir heyetin veya ailesinin görüşmesini talep ediyoruz” derken bir diğer açlık grevci Fikri Aras da Öcalan üzerinde insanlık dışı bir tecrit uygulandığını ifade etti. 

‘HALKLARIN NEFES ALMASI İÇİN’

HDP Ankara Kadın Meclisi üyeleri de Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için başlatılan açlık grevi eylemini Barış Anneleri Meclisi’nden devraldı. HDP’li kadınların açlık grevi ise ikinci gününde HDP Ankara il binasında devam ediyor. HDP Ankara Kadın Meclisi üyesi Ayfer Balıkçı, Türkiye halklarının nefes alması için Öcalan üzerindeki tecride sor verilmesini istedi. 

Açlık grevlerinin bir diğer adresi de Mardin. HDP ve DBP Mardin il ve ilçe örgütleri tarafından başlatılan süreli-dönüşümlü açlık grevi 12 Kasım’da son bulacak. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 2 günlük açlık grevine giren HDP Parti Meclis (PM) üyesi Perihan Ağaoğlu, Öcalan’ın Ortadoğu halkları için önemli bir figür olduğunu dile getirerek, Öcalan şahsında özgürlük isteyen tüm halklara tecrit uygulandığını söyledi. m

‘BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN TECRİT KALKSIN’

İstanbul Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde başlatılan açlık grevleri ise Kartal, Kağıthane ve Başakşehir ilçelerinden Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece ilçelerine devir edildi. Grev sonunda konuşan HDP Başakşehir İlçe Eşbaşkanı Murat Şahin, Ortadoğu’da barışın ve demokrasinin temin edilmesi için Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi çağrısı yaptı

DİYARBAKIR'DA MİTİNGE ÇAĞRI

11 Kasım’da yapılacak mitingle İmralı tecridinin kırılmasını ve kadına yönelik saldırılara dur demeyi amaçladıklarını dile getiren HDP yöneticisi Suzan İşbilen, Diyarbakırlıları Newroz ruhuyla İstasyon Meydan’ına çağırdı.  

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin öncülüğünde “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” sloganıyla 11 Kasım’da İstasyon Meydan’ında miting yapılacak. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin de (DBP) destek verdiği mitingin gündeminde, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü var. 

Mitingin çalışmalarına ilişkin bilgi veren HDP İl Yöneticisi Suzan İşbilen, 11 Kasım’da saat 11.00’de başlayacak mitinge katılım çağrısı yaptı. İşbilen, miting çalışmalarının öncülüğünü kadınların yaptığını söyleyerek, temel başlıklardan birinin Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması olduğunu ifade etti. Tecridin toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden İşbilen, mitingin tecridin kırılmasını, Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesini amaçladığını belirtti. 

‘KADIN KATLİAMLARINI DUR DİYECEĞİZ’

 İşbilen, yine mitingde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla AKP iktidarının kadına yönelik şiddet politikasını teşhir edeceklerini söyledi. Türkiye’de her gün kadın katliamları ile uyandıklarını belirten İşbilen, bunun görünür kılınması, önüne geçilmesi için alanlarda haykıracaklarını söyledi. 

“Newroz ruhuyla tüm halkımızı mitinge bekliyoruz” diyen İşbilen, “Newroz bir semboldür. Bu miting en az onun kadar önemlidir. İnsanları yıkıma ve sona götüren bir süreç yaşanıyor. Bu sürece dur demek için mitinge katılalım”dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Servis aracının altında kalan minik Elvan öldü

SONRAKİ HABER

Yılmaz: ‘İyi çocuklar’ ordusu kuruluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...