03 Ağustos 2012 12:33

Gazcı polis işten atıldı

ABD’deki “Wall Street’i işgal et” eylemleri sırasında California Üniversitesi öğrencilerinin direnişine biber gazıyla karşılık veren polis John Pike, işinden oldu.Oturdukları yerden kalkmayan öğrencilerin yüzüne kısa mesafeden biber gazı sıkan ve 18 Kasımdaki bu olayın görüntüleri internette yayılınca büy

Gazcı polis işten atıldı
Paylaş

Oturdukları yerden kalkmayan öğrencilerin yüzüne kısa mesafeden biber gazı sıkan ve 18 Kasımdaki bu olayın görüntüleri internette yayılınca büyük tepki çeken polisin, üniversitenin iç soruşturma raporunda aklanmasına rağmen, salı günü işten atıldığı açıklandı. California Üniversitesi’nde 11 yıl çalışan Pike, önce ücretli izne ayrıldı, bu hafta ise 110 bin dolarlık yıllık anlaşması tamamen feshedildi. Karar, polis şefi Matthew Carmichael’ın işten çıkarma mektubunun sızdırılması sonucu öğrenildi.
 

TÜRKİYE GAZ ŞAMPİYONU!
Türkiye’de ise polisin önüne çıkan herkese gazla müdahale etmesi, hükümet tarafından “orantılı müdahale” olarak değerlendiriliyor. Son 12 yılda çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan ve ‘kimyasal silah’ olarak tanımlanan biber gazından 628 ton ithal edildiği Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanmıştı.
Türk Tabipler Birliği’nin, Nisan ayında yaptığı açıklamada, “Biber gazı hakkındaki tüm bilimsel literatür, TTB’nin incelemeleri ve kamuoyu tarafından da izlenen somut olaylara bakıldığında, biber gazı öldürür. Biber gazına maruz kalmak, kalp ve solunum sistemini etkileyerek öldüren bir dizi mekanizmayı tetiklemektedir. Biber gazı silahtır. Topluluklara fütursuz ve yoğun kullanımda, gazı içinde barındıran düzenek yaralanmasına bağlı olarak öldürmektedir. Biber gazları kimyasal silahlardır. Hiçbir durumda kullanılmaması gerekir” denilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tarlada birkaç gün

SONRAKİ HABER

İspanya’da grev demiryolu ulaşımını durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...