08 Kasım 2017 12:55

Ordu'da belediyenin Gülyalı Balıkçı Barınağı projesine tepki

Ordu Çevre Derneği, belediyenin Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın doldurularak Çikolata Park’la birleştirilme projesine tepki gösterdi.

Paylaş

Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın kullanılabilirliğinin genişletilmesi gerekirken yapılmak istenen proje ile daraltılacağına dikkat çekti.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen’in basına yaptığı açıklamada Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın doldurularak Çikolata Park’la birleştirileceğini belirtmesine tepki gösteren Gönül, “ Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Çikolata Park ve barınak arası dolgu projesi var. Ordu Çevre Derneği ve beş balıkçı olarak dava açtık. Dava projenin tamamına değil, deniz ve barınağın doldurulmasına karşı açılmıştır. Projede “Kıyı kesimindeki denizin tahribatını önlemek amacıyla tahkimat yapılacak” denilmesine karşın barınakta dolgu yapılmak istenmektedir.” dedi.

'DAVAMIZ DEVAM EDİYOR'

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen’in basında çıkan açıklamasına değinen Gönül, “ Belediye Başkanımız var olan kulübelerin ve kooperatif binasının yıkılacağını ve buraların doldurulacağını, havaalanından başlayarak barınak içi de dahil yaya yolu yapılacağını söylüyor. Yani barınak, özelliğini yitirecek. Burası mahkemede, 27 Kasım’da bilirkişi heyeti gelecek. Bilirkişi raporuna göre mahkeme karar verecek.” dedi.

'BARINAK MI EĞLENCE YERİ Mİ?'

Proje tamamlandığında barınak Gülyalı Belediyesi’ne devredileceğini belirten ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Gönül, “Gülyalı Belediyesi barınak içine lokantalar, restoranlar, kafeler olacak. Yani balıkçı barınağı, eğlence-dinlenme yeri yapılacak. Balıkçı barınağı ile böyle işletmeler iç içe nasıl olacak? Kısacası balıkçı barınağı balıkçılar dışında başkalarına rant kapısı yapılmak isteniyor.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Adrese dayalı kayıt sistemi sorun çözücü değil artırıcıdır’

SONRAKİ HABER

Bakanlığa göre'silahlı eğitim'de sakınca yokmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...