Foça'da veliler taşımalı eğitim için valiliğe dilekçe verdi

İzmir Foça'ya bağlı bazı köylerde öğrenciler taşımalı eğitimin kaldırılmasından dolayı okula gitmekte zorlanıyor.

08 Kasım 2017 11:50
Paylaş

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yeniköy, Kozbeyli, Ilıpınar ve Gencerli köylerinde öğrenciler taşımalı eğitimin kaldırılmasından dolayı okula gitmekte zorluklar yaşıyor. Eski yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen servislerin bu sene verilmemesinden dolayı veliler ve Yenifoça Forumu katılımcıları bir araya gelerek servislerin geri verilmesi için dilekçe toplandı. 

Daha önce topladıkları dilekçeleri Foça Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ileten veliler bir sonuç alamayınca bu sefer topladıkları 162 dilekçeyi İzmir Valiliğine verdi. Veliler ve forum katılımcıları dilekçeleri valiliğe vermeden önce Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Eğitim Sen ve veli dernekleri de destek verdi. 

Ortak basın açıklamasını okuyan  Bahri Çivil, MEB tarafından bu yıl servislerin verilmediğini hatırlatarak, "Toplu taşıma araçları saatleri okul saatleri ile uyumlu değildir. Özellikle 6-10 yaş arasındaki çocukların okula gidiş gelişlerinin büyük güvenlik sorunlarına yol açmaktadır. Velilerin ise özel servis araçları giderlerini karşılayacak maddi güçleri yoktur. Birçok aile bu nedenle özellikle küçük çocuklarını okula gönderemiyor" dedi. 

'VALİ ACİL ÇÖZÜM BULSUN'

Çocukların araçla 10 dakika uzaklıktaki bir okula gitmek için yollarda 1-1.5 saat zaman kaybettiğini belirten Çivili, "Meskun olmayan mahallerde otobüs beklemek zorunda kalmaktadırlar. Bazı çocukların okullarına erişmeleri için iki araç değiştirmeleri gerekmektedir. 

Araç değişimi ve karşıdan karşıya geçişler nedeniyle çocuklarımızın can güvenliğinden büyük endişe duymaktayız. 6-10 yaş arası çocukların kendi başlarına otobüslere binmeye zorlanması, kazalara, yolda kaybolmalara ve başka olumsuz durumlara davetiye çıkarmaktır. Bunun insafsızca bir davranış olduğunu düşünmekteyiz" dedi. Anayasaya göre her yurttaşın eşit eğitim hakkı olduğunu ve bunu sağlama görevinin devlete ait olduğunu hatırlatan Çivil, " Dilekçelerimizi bugün İzmir valiliğine verdik. Validen soruna acil çözüm bulunmasını ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi

'ÇOCUĞUMU PARASIZ OKULA GÖNDERMEK İSTİYORUM'

Veliler adına söz alan Ilıpınar Köyünden Aliye Çetin ise, taşımalı sistemden dolayı çocuklarını okula gönderemediklerini ifade ederek, "6 yaşındaki çocuğumuzu belediye otobüsüyle okula göndermemizi önerdiler. İki belediye otobüse değiştirerek okula gidiyor çocuklarımız. Buna çözüm bulunmasını istiyorum. Çocuğumu parasız olarak ilkokula göndermek istiyorum" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Öğrencilerden YÖK protestosu: AKP elini üniversiteden çek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...