08 Kasım 2017 11:30

Ahmet Şık'ın Silivri Cezaevi çıkışındaki sözlerine beraat

Gazeteci Ahmet Şık'ın 2012'de Silivri Cezaevi çıkışında söylediği 'Bu komployu kuranlar cezaevine girecek' sözlerine beraat verildi.

Paylaş

Cumhuriyet davasından 10 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık, 2012’de Silivri Cezaevi çıkışında yaptığı  “Bu komployu kuranlar cezaevine girecek” açıklaması nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti.
 
Ahmet Şık’ın yargılandığı davanın 19. Celsesi Silivri Adliyesi’nde görüldü. Şık’ın katılmadığı duruşmada Avukat Can Atalay hazır bulundu.
 
Duruşmada söz alan Atalay daha önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, “Dosya kapsamı çok açıktır, şikayetçi olanların tamamı ya tutuklu ya da firari durumdadır. Soruşturmayı yürüten savcılar ve polisler ile kovuşturmayı yapan herkes yönünden suç duyurusunda bulunuldu” diyerek Şık’ın beraatini talep etti.
 
Atalay’ın ardından kararını açıklayan mahkeme Şık’ın beraatine karar verdi.

 

2012 YILINDA TUTUKLANMIŞTI

 

Ahmet Şık, ‘Ergenekon’ soruşturması kapsamında devam eden Odatv davası çerçevesinde tutuklanmış ve 2012’de tahliye edilmişti. Şık’ın Gülen Cemaati’nin devlet içindeki örgütlenmesini anlattığı “İmamın Ordusu” adlı kitabına ise henüz taslak aşamasındayken el konulmuş ve basılması yasaklanmıştı. Ancak kitap daha sonra birçok yazarın imzasıyla yayımlanmıştı. Tahliye edildikten sonra cezaevi çıkışında basına açıklama yapan Ahmet Şık, “Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hâkimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek” demişti.
 
Şık’a bu sözler nedeniyle “Kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret ve tehdit” suçlamasıyla dava açılmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

 

{{327546}}

ÖNCEKİ HABER

İnşaatta beton mikserinin borusu patladı: 3 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...