08 Kasım 2017 11:14

Yüksel direnişi gözaltılarla 1 yılı geride bıraktı

Yüksel Caddesi’nde 1 yıldır devam eden ‘işimizi geri istiyoruz’ eylemi Veli Saçılık ve 3 kişinin darbedilerek gözaltına alınmasıyla geride bırakıldı

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 245’inci güne girerken, Nuriye Gülmen’in Yüksel Caddesi’nde başlattığı “işimizi geri istiyoruz” eylemi de bugün tam 1 yılını doldurdu. Basın açıklaması yapmak için konur Sokak’ta toplanan KHK ile işinden ihraç edilen kamu emekçileri Konur Sokak’ta toplandı.
  
Sokağı kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis eylemcilerin İnsan Hakları Anıtı önüne geçişine izin vermedi. Polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler “Açlık grevinin 365’inci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları attı. 
 
Eylemcilere müdahale eden polis pankartları yırttı. Eylemcilerin etrafını kalkanlarla çevreleyen polis, Veli Saçılık ve 3 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.
 

GÜNDÜZ EYLEMİNDE DE 3 GÖZALTI OLMUŞTU

Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen emekçiler, Konur Sokak’ta toplandı. Sokağı, kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis, emekçilerin geçişine izin vermedi. Kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen emekçiler, “Açlık grevinin 245’inci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak, “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları attı. Pankart açıldığı anda müdahale eden polis, pankartı yırttı. 
 
Emekçilerin etrafını kalkanları ile çevreleyen polis, gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Polis, 3 eylemciyi darbederek gözaltına aldı. (Ankara/MA) 

ÖNCEKİ HABER

Atalay Filiz davası karara kaldı

SONRAKİ HABER

Paradise Papers: Kendilerine cennet halka cehennem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa