08 Kasım 2017 10:58

Almanya interseksleri üçüncü cinsiyet olarak tanıdı

Almanya’da en yüksek mahkeme, interseks kişilerin tüm resmi belgelerde üçüncü cinsiyet olarak tanımlanması kararı aldı.

Paylaş

Almanya Federal Mahkemesi, interseks bireylerin kimlik belgelerinde üçüncü cinsiyet olarak tanımlanması kararı aldı. 

Mahkeme, karar kapsamında interseks bireyleri kapsayan bir terimin oluşturulmasını ve resmi belgelere işlenmesini talep etti. 

İnterseks bireylerin kütüğe 'inter' (arasında) ya da 'various' (farklı) olarak işlenmesi talebiyle yapılmış olan bireysel bir başvuruya olumlu yanıt vererek söz konusu kararı alan mahkeme, kararın yasalaşması için yapılacak olan düzenlemelerin 2018'in sonuna kadar meclisten geçmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme, yeni bir cinsiyet tanımlanmasının "bireysel kimlik" açısından önemli olduğunu ve interseks bireylerin resmi belgelerde cinsiyet kısmını boş bırakmaya zorlanmasının "ayrımcılık" olduğunu belirtti. 

Mahkemenin aldığı karara göre 31 Aralık 2018 tarihine kadar Alman Federal Meclisi'nin söz konusu yeni cinsiyet tanımlamasını gerçekleştirmesi gerekiyor. 

Hem erkek hem kadın kromozomları taşıyan ve kimi durumlarda her iki cinsiyete ait üreme organlarıyla doğan kişiler, interseks olarak adlandırılıyor.

Kararın ardından Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, hükümetin yeni yasayı hayata geçirmeye hazır olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başına beton pompası düşen inşaat işçisi öldü

SONRAKİ HABER

Atalay Filiz davası karara kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...