07 Kasım 2017 20:59

Suriye’den İdlib açıklaması: Türkiye'nin tavrı saldırganlık

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki varlığının saldırganlık olduğunu söyledi.

Paylaş

Türkiye’nin İdlib’e asker göndermesinden sonra Suriye hükümetinden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. TSK'nın Suriye'nin kuzeyindeki varlığından rahatsızlığını belirten Şam yönetimi bu durumu ‘saldırganlık’ olarak nitelendirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, "Türk güçlerinin Suriye topraklarındaki varlığını gayri meşru olarak görüyoruz. Gereken zamanda uygun biçimde hareket edeceğiz" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Esad'ın danışmanı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki eylemlerinin Astana'da varılan anlaşmaların dışına çıktığını kaydetti.

Şaban ayrıca ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun BM kararlarını ihlal ederek Rakka'yı tamamen yok ettiğini, ama uluslararası medyanın buna sustuğunu da sözlerine ekledi.

Şam yönetimi daha önce de açıklamada bulunmuş İdlib'e askeri intikal başlatan Türkiye askerinin derhal bölgeden çekilmesini istemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

7 ilde 'FETÖ' operasyonu: 9 asker gözaltına alındı 

SONRAKİ HABER

Mustafa Tuna tüm bürokratların istifasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...