Haluk Levent'ten özelleştirmeye direnen madencilere ziyaret

Haluk Levent, Zonguldak Kozlu'da özelleştirme girişimlerine karşı mücadele eden maden işçilerini ziyaret etti.

07 Kasım 2017 13:11
Paylaş

Vedat YALVAÇ
Zonguldak

Müzisyen Haluk Levent, Zonguldak Kozlu'da özelleştirme girişimlerine karşı mücadele eden maden işçilerini ziyaret etti.

Madencilerin torba yasa kapsamında gelecek özelleştirmeye karşı madene kapandığını öğrenen Haluk Levent, madencileri ziyaret etmek üzere Kozlu'ya gitti. Levent bölgeye ulaştığında Enerji Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu anlaşma sağlanmış işçiler ise 21 saat sonra eylemlerine son vermişti.

İŞÇİLERLE BACA AĞZINA KADAR GİTTİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticilerinden süreç hakkında bilgi alan Haluk Levent, madene inmeye hazırlanan işçilerin yanına gitti, onlarla çay içip fotoğraf çektirdi. Daha sonra madene giren Levent, işçilerin asansörle madene indiği baca ağzına kadar onlara eşlik etti.

Haluk Levent madencileri ziyaret etti

Haluk Levent madencileri ziyaret etti

'ÖZELLEŞTİRME ÖLÜM GETİRİR'

GMİS, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ile özelleştirmeler ve iş güvenliğine ilişkin sohbet eden Levent, işçilerin can güvenliğini hiçe sayan uygulamaları eleştirdi. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin madenler için 'olmazsa olmaz' olduğunu belirten Hüseyin Kolçak, özelleştirilen madenlerde en kolay vazgeçilen maliyetin iş güvenliği önlemleri olduğunu, bu nedenle madenlerin asla özelleştirilmemesi gerektiğini belirtti. Konuşmada işçilerin sağlığının ve can güvenliğinin devletin güvencesinde olması gerektiği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 3 bin gece vardiyası işçisi, çıkarılmak istenen torba yasanın 58. maddesiyle TTK’nin özelleştirileceği iddialarına karşı çıkarak önceki gece madenlere kapanmıştı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yöneticileri ile görüştü. Görüşmede TTK'ya bağlı madenlerin 58'nci maddede kapsam dışında olacağı sözü alınınca, işçiler madene kapanma eylemine son verdi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

MEB'in eğitim bütçesinin aslan payı ‘din öğretimi’ne ayrıldı

SONRAKİ HABER

7 kadın işçinin öldüğü kazada otobüs sürücüsüne 10 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...