07 Kasım 2017 13:39

Fatih'te öldürülen çocuk: Show TV devlet ihmaline siper oldu

Fatih'te öldürülen çocuğu babası daha önce de öldürmeye çalışmıştı. Show TV muhabiri bu bilgiye kulak tıkayıp ihmale siper oldu.

Paylaş

Hilal TOK
İstanbul

İstanbul Fatih'te 9 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu’nu evlerinde bıçaklayarak öldüren Nezir Türkoğlu’nun daha önce de oğlunu öldürmeye çalıştığı, bunun üzerine gözaltına alındığı ancak şikayete ve delillere rağmen serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Dün Show TV gece haberlerinin canlı yayınına katılan anne Neriman Türkoğlu ve Dayı Adem Deniz cinayetin adım adım gerçekleştiğini, polisin ve savcılığın buna yol verdiğini söyledi. 
Daha önce Yiğitcan’ı doğalgazı açarak zehirlemeye çalışan Nezir Türkoğlu’nun evinin kapısının polis tarafından kırılarak kurtarıldığını aktaran anne Neriman Türkoğlu, olaydan sonra şikayetçi olduklarını ancak polisin “Niyeti seni getirtmekti, çocuğu öldürmek değildi. Biz çok rastladık böyle vakalara” diyerek kendisini vazgeçirmeye çalıştığını söyledi. Buna rağmen şikayetçi olan ve olaya ilişkin ses ve görüntü kayıtlarını delil olarak sunan Türkoğlu, ertesi gün babanın serbest bırakıldığını daha sonra da savcılık kararıyla çocuğu görmesine izin verildiğini anlattı.

POLİS BÖYLE BİR İHMALE İZİN VERMEZMİŞ

“Çocuğunu öldürmek isteyen bir babaya nasıl savcılık izin verir?​” diye soran anneyi ve dayıyı Show TV muhabiri sürekli yönlendirip, savcılığa ve polislere siper oldu. Konu dönüp dolaşıp polisin ve savcılığın ihmalinden açıldıkça söze şu şekilde girdi; “Getirdiği belge gerçek mi acaba? Kendisi hazırlamış olabilir, çünkü biz burada savcıları, polisleri kötülemek istemiyoruz. Böyle çocuğunu öldürmeye kalkışan bir babaya polis veya savcının izin veriyor olma ihtimali zayıf gibi görünüyor. Yani kendisi hazırlamış olabilir mi?​” diye sordu.

Muhabirin ısrarlı yönlendirmesine karşılık iznin gerçek olduğunu dile getiren dayı Adem Deniz artık kendisini muhabire inandırmak için son çare olarak “O evrakla tek başına gelmedi, polisle geldi, ben sahte olduğunu anlamıyorsam poliste mi anlamıyor?​” diye sordu. 
Ailenin ısrarla ‘devletin ihmali var’ demesine karşın medyanın ‘devlet savunusuna’ girişen haline şahit olduğumuz yayının sunumunda da ‘Sahte evrakla aileyi kandırdı’ ifadeleri yer aldı. Bundan sonrası için anne ve dayının tek talebi ise bu ihmallerin son bulması, cezaların ağırlaştırılması ve çocuk ölümlerine izin verilmemesi oldu.

ÖNCEKİ HABER

Petrol fiyatları 2015 Temmuz'dan bu yana en yüksekte

SONRAKİ HABER

Enis Berberoğlu dosyası İstinaf Mahkemesi'ne iade edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...