07 Kasım 2017 12:35

Adana'da taşeron işçi, iş cinayetinde can verdi

Aylardır ücretlerinin ödenmemesiyle gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediyesinde çalışan taşeron işçilerden Adem Çakar iş cinayetine kurban gitti.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan Taşeron İşçi Adem Çakar, Yüreğir ilçesine bağlı Solaklı Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta budama yaptığı sırada kafasına odun düşmesi sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çakar, pazartesi günü hayatını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi taşeron işçileri aylardır ücretlerinin ödenmemesiyle gündeme gelmişti. 

İş güvenceleri olmadığı için ismini vermek istemeyen Büyükşehir Belediyesi taşeron işçileri 4 aydır ücretlerinin ödenmediğini belirttiler. Elektrik, su faturalarını ödeyemediklerini, evlerine ekmek dahi götüremez hale geldiklerini dile getirdi. İşçiler çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için mesai saatleri dışında ek işlerde çalıştıklarını anlattı. “Açız” diyen işçilerden biri şöyle devam etti: “Bayrama parasız girdik. Kurban bile kesemedik. Okullar açıldı çocuklarımızın kitaplarını borçla, harçla aldık. Kredi kartlarımız doldu. Borçlu yaşıyoruz. Çocuklarımız aç, neredeyse taş kemirecekler” dedi. 

CHP: İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ ÖDENSİN

Konuyla ilgili basın bülteni yayınlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut da taşeron işçilerinin mağduriyetine dikkat çekerek işçilerin alacaklarının derhal ödenmesini istedi. Barut, “Edindiğimiz bilgilere göre Altın Koza AŞ personelinin de bugün itibariyle üç aylık maaş alacağı ödenmemiş durumda. Ayrıca, Altın Koza AŞ’de işten çıkarılan birçok işçinin tazminatı da hâlâ ödenmiş değil ve kendi görüşlerine uzak olan onlarca işçi, ailelerinden uzak bölgelerde çalışmaya ya da istifaya zorlanıyor” diye konuştu.  Adana Büyükşehir Belediyesinde yetkili sendika olan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Adana Şubesinin yaklaşan kongresi öncesinde sendika delegesi olan işçilerin taşra ilçelere sürgüne gönderilmekle tehdit edildiği yönündeki iddiaları da gündeme getiren Barut, "Belediyenin asli görevi sendika seçimlerine müdahil olmak değil, emekçilerin emeklerinin karşılığını alın teri kurumadan tam ve zamanında ödemektir" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

ÇED toplantısı yapılamayan HES’e ‘ÇED olumlu’ kararı verildi

SONRAKİ HABER

Amedspor'da Ahmet Akcan dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...