07 Kasım 2017 12:29

Hal işçisi 5 liralık zamma isyan etti

Mersin'de hal işçilerine sadece 5 TL zam yapıldı, işçiler iş bıraktı

Paylaş

Mersin Sebze ve Meyve Halinde yükleme ve paketleme işinde çalışan işçiler, ücretlerine yapılan 5 TL zammı protesto ederek iş bıraktı. Sabahın erken saatlerinde hal önünde toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan onlarca işçi, işbaşı yapmayarak halin önünde toplandı. İşbaşı yapanları da engelleyen işçiler, hal önüne zırhlı araçların sevk edilmesine rağmen işbaşı yapmadı. İşçiler, ücretlerine istedikleri zam yapılana kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti. 

‘BİZLE DALGA GEÇİYORLAR’

Yıllardır paketleme işinde çalıştığını belirten Gurbet Batur,  sabahtan akşama kadar çalıştıkları halde 70 TL ücret aldıklarını ve ücretlerine sadece 5 TL zam yapıldığını anlattı. Ücretlerine yapılan 5 TL zammın az olduğunu kaydeden Batur, işçilerin 10 TL zam istediğini aktardı. 

6 yıldır yükleme işinde çalışan bir işçi ise “Her şeye bu kadar zam yapılırken bize 5 lira zam yaparak dalga geçiyorlar. Onlar her gün yeni evler, arabalar almayı düşünürken, bizler borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz diye bin bir hesap yapıyoruz. Artık bunu kabul etmiyoruz.Mücadele edeceğiz, başka çaremiz yok” dedi. 

Evlilik hazırlığı yaptığını söyleyen bir işçi ise böyle giderse evliliğin hayal olacağını belirtti.

Sabah grev başlatıldıktan sonra hal içerisine giren kadın işçiler, diğer işçilerden destek istedi. Bu esnada bir işyeri sahibi kadın işçiyi darp etmeye kalkınca diğer işçiler müdahale etti. Polis ise bir işçiyi gözaltına aldı. 

Toptancılar Derneği önünde bekleyen işçiler polis tarafından müdahale ile tehdit edilince halin başka bir tarafına geçerek bekleyişini sürdürdü. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da PASOK binasına silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

2 haftalık işsizlik hayatını altüst etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...