Eğitim Sen Kocaeli: YÖK'ü ve OHAL'i tasfiye edeceğiz

Eğitim Sen Kocaeli Temsilciliğinin çağrısıyla Kocaeli Üniversitesi girişinde yapılan basın açıklamasında YÖK ve OHAL uygulamaları protesto edildi.

07 Kasım 2017 12:15
Paylaş

Eğitim Sen Kocaeli Temsilciliği, yaptığı basın açıklamasıyla YÖK'ün tasfiye edilmesini ve OHAL’in kaldırılması gerektiğini belirtti.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) A Kapısı önünde Eğitim Sen'in çağrısıyla bir araya gelen öğrenci ve akademisyenler bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen KOÜ Temsilcisi Aslı Kayhan, "Ne darbeler, ne YÖK, ne de OHAL; insanlığın özgürlük ve gerçeklik aşkını yok edemez, aksine biz onları tasfiye edeceğiz" dedi.

KOÜ A Kapısı önünde "Bilim ve üniversiteleri tasfiye eden YÖK ve OHAL derhal kaldırılmalıdır" pankartı açan öğrenci ve akademisyenler adına basın açıklamasını okuyan Kayhan, OHAL döneminde üniversitelerde nelerin olduğunu sıraladı. YÖK'ün bugün daha da hukuk dışı bir kurum haline geldiğini belirten Kayhan, "YÖK düzeni bugün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL-KHK rejimi ile 12 Eylül'deki kuruluş formundan daha otoriter, muhafazakar, piyasacı ve hukuk dışı bir kurum haline gelmiş bulunuyor" dedi.

'YÖK VE OHAL KALDIRILMALI, BİLİM VE ÖZGÜR DÜŞÜNME ESAS OLMALIDIR'

YÖK ve OHAL'in kaldırılması gerektiğini belirten Kayhan, "Üniversiteler; bilme arzusunun önünde engellerin olmadığı, bilimsel gerçeklik arayışı ile hakikatin çarpıtılmadan herkese karşı ileri sürülebilir ve savunulabilir olduğu, elde edilen bilginin toplumla özgürce paylaşılabildiği yerlerdir. OHAL derhal kaldırılmalı, KHK’ler veya disiplin kurulları ile haksız ve hukuksuz olarak ihraç edilen tüm kamu görevlileri işlerine iade edilmelidir" ifadelerini kullandı. Eşit ve özgür bir gelecek için mücadele edeceklerini vurgulayan Kayhan, "Ne darbeler ve YÖK, ne de OHAL insanlığın özgürlük ve gerçeklik aşkını yok edemez, aksine biz onları tasfiye edeceğiz" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fotoğrafın hikayesi: Eve dönüş sevinci!

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da PASOK binasına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...