07 Kasım 2017 11:21

Başbakan’a TEOG’un yerine getirilen sistemle ilgili sorular

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, TEOG’un yerine getirilen sistemi Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TEOG’un yerine getirilen sistemi Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

* Bütün öğrencilerin sınava girme hakkı varken, isteyen her öğrenci bu sınava girebilecekken, çoğu öğrenci de peşinen başarısızlığı kabul etmek istemezken ve nitelikli liseler için, merkezi yerleştirme sınavı yapılacağı göz önüne alındığında, Milli Eğitim Bakanlığı sınavın kaldırıldığından nasıl bahsetmektedir?

* Bu durumda, özel ders, dershane, etüt merkezlerine olan ihtiyaç artarak, çocuklarını bahse konu merkezlere göndermek zorunda kalan veliler açısından maliyetler artmayacak mıdır?

* Eve en yakın okula yerleşme hakkı göz önüne alındığında, en iyi bilinen okullara çocuğunu yerleştirebilmek amacıyla velilerin, bu semtlere taşınma yolunu seçmesi ile ortaya çıkacak sosyal sorunlar ile nasıl mücadele edilecektir?

* Liselerin verdiği eğitimin aynı düzeyde olamaması sebebiyle, öğrencilerin sadece evine en yakın okulu seçmesi akabinde, başarı seviyesinin altındaki okulda okumak zorunda kalması ile yaşanacak sorunlar ile nasıl mücadele edilecektir?

* Oturduğu semtte sadece İmam Hatip Lisesi bulunuyorsa ve öğrenci başka bir lisede öğrenim görmek istiyorsa, nasıl bir çözüm yolu belirlenecektir?

* Oturduğu semtte İmam Hatip Lisesi yoksa ve öğrenci İmam Hatip Lisesinde öğrenim görmek istiyorsa, nasıl bir çözüm yolu belirlenecektir?

* Bu eğitim sisteminin özel liselere daha çok öğrenci yönlendireceği ve daha çok özel okul açılmasına neden olacağı iddiaları doğru mudur?​” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'dan olağanüstü genel kurula çağrı

SONRAKİ HABER

Kalp hastalıklarında kadınlar daha fazla risk altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa