07 Kasım 2017 11:15

Barzani: Rusya ABD'den daha iyi bir dost haline gelebilir

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski Başkanı Mesud Barzani ABD’yi eleştirerek ‘Rusya ABD'den daha iyi bir dost haline gelebilir’ dedi.

Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi eski Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül’de Kürt bölgesinde yapılan bağımsızlık referandumu kararından pişmanlık duymadığını belirtirken, ABD’nin Irak ordusunun Kerkük operasyonu konusunda takındığı tavrı eleştirdi.

Barzani, referandumun sonrası ilk röportajı ABD’nin NPR medya kuruluşu ile yaptı. Barzani, K24 İngilizce tarafından yansıtılan mülakat sırasında referandum sonrası ABD müttefiklerinin Irak güçlerince ve Şii milislerince düzenlenen “saldırıları durdurmak için hiçbir şey yapmamasının kendilerini şoke ettiğini” söyledi.

Barzani, “Amerikan silahları, Abrams tankları ve ABD hükümetinin İŞİD’e karşı kullanmak üzere Irak ordusuna verdiği diğer silahları da kullandılar. Ancak bunları halka karşı kullandılar ve Amerikalılar sessiz kaldılar. Bu beklenmiyordu” diye konuştu.

‘ABD İLE İLİŞKİLERİMİZİ CİDDİ BİÇİMDE GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ’

Mesud Barzani, 2003 yılından bu yana Kürtlerin ABD’nin en yakın müttefiklerinden biri olduğunu vurgularken de bu durumun değişmesi gerekebileceği uyarısında bulundu. Barzani, “(ABD ile) İlişkilerimizde ciddi bir gözden geçirme yapılacağını söyleyebilirim” dedi.

‘RUSYA ABD'DEN DAHA İYİ BİR DOST HALİNE GELEBİLİR’

Bunun ardından Rusya’nın “Kürdistan halkına ABD’den daha iyi bir dost haline gelebileceği” mesajını veren Barzani, Kürt halkının ABD’ye olan güvenin gittikçe azaldığını da ifade etti.

Barzani, referandum kararından pişmanlık duymadığını, referandumun sonucundan gurur duyduğunu da vurguladığı mülakat sırasında, “Bir Kürt devleti kaçınılmaz” sözlerini kullandı. (ANKA) 

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman Samandıra'da

SONRAKİ HABER

Galatasaray'dan olağanüstü genel kurula çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa