Hacettepe öğrencileri zamlara karşı rektörlüğe yürüdü

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri yemekhaneden rektörlüğe yürüyerek yurt, yemekhane ve servis zamlarını protesto etti.

07 Kasım 2017 10:11
Paylaş

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri yurt, yemekhane, servis zamlarına karşı Beytepe ve Sıhhiye Kampüslerinde rektörlüğü protesto etti. Öğrenci Temsilcileri Konseyi çağrısıyla toplanan öğrenciler yemekhaneden rektörlüğe yürüdü. Beytepe'de 200 kişiyle başlayan yürüyüş, öğrenci topluluklarının katılımıyla yaklaşık bin kişiye ulaştı. Yürüyüş esnasında “Müşteri değil öğrenciyiz” “Zamlara karşı Hacettepe ayakta” sloganları atıldı. İki kampüste bulunan rektörlük binaları önünde aynı saatte basın açıklaması yapıldı. Öğrenci Temsilcileri Kurulu adına yapılan açıklamada, “Akademisyen, emekli ve idari personel taşıt pulu ücreti 25 lira iken öğrenci taşıt pulu yüzde 300 zamlanarak 100 liraya çıkartıldı. Ardından çocuklarının mezuniyet törenine binbir zorlukla gelen ailelerden kampüse girişlerde 10 lira gibi anlamsız bir otopark ücreti alınarak üniversitemizin imajı zedelendi. Bu da yetmezmiş gibi yaz okulu ders ücretleri iki kat arttırılarak zaten bütünleme sınavları elinden alınmış öğrenciler daha da zor durumda bırakıldı” denildi.

HER ŞEYİ PARALI YAPTILAR

Ayrıca yurt ücretlerine yapılan zammın ardından ücretsiz olan çamaşır ve kurutma makinelerine 2 lira ücret konulduğu belirtilen açıklamada, bunun kontrol edilmesi amacıyla güvenlik kameraları yerleştirildiğine dikkat çekildi. Son olarak halı sahaların bile ücretlendirildiği kaydedilen açıklamada, senatoda gösterilen yoğun tepki sayesinde üniversite yönetiminin bu kararı geri çekmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Hacettepe

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINMADI

Birçok alanda gelen zam ve ücretlendirmelerin yanı sıra öğrencilerin yaşam alanlarına da olumsuz müdahaleler oldu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “24 saat açık bilgisayar laboratuvarının kapatılma kararı, yol güzergahının değiştirilmesi, otoparkların yetersizliği, öğrenci topluluklarına verilen desteğin kısıtlanması ve buna benzer pek çok problemle mücadele etmek zorunda bırakıldık. Bu süreç boyunca rektörlükle gerekli tüm idari süreci yürüttük ve her hafta senato toplantısında bu sorunları dile getirip, öğrenciler lehine karar alınması için uğraştık. Buna rağmen üniversite yönetimi zamların ve ücretlendirilmelerin sebebi olarak öne sürdükleri bahanelere getirdiğimiz çözüm önerilerini dikkate almadı. Öğrenciyi müşteri olarak gören yönetime verilecek en uygun tepki öğrencinin gücünü göstermektir. Bu yürüyüş, Hacettepe Üniversitesi‘nin ‘Ben bu okulda ne istersem yaparım’ diyen rektörün değil, biz öğrencilerin olduğunun göstergesidir. Bu tutum devam ettiği sürece Hacettepeliler olarak bir olacağız, birlik olacağız. Sonuca ulaşana kadar kararlı duruşumuzu devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Galatasaraylı Fernando Muslera baba oldu

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'a yurt dışı yasağı konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...