CHP grup toplantısı - 7 Kasım 2017 Salı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

07 Kasım 2017 07:58
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağan grup toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

GAZETECİLERİN YARGILANMASI

Bugün Sözcü gazetesinin davası var. Sözcü'nün yazarları özgürdür, talimat almazlar, onurlu yazarlardır. Şimdi Sözcü'nün sahibi için 'FETÖ'yü yönetme ve propagandasını yapmak gerekçesiyle 30 yıl ceza isteniyor. Sözcü ile FETÖ'nün ne alakası var? Hep iftira ettiler, şimdi de dava açtılar. Siz Sözcü'yü de, Cumhuriyet'i de mahkum edemezsiniz.

MADENCİLERİN EYLEMİ

Geçen hafta buradan bahsini etmiştik, bu hafta da madenciler eylem yaptılar. Bu olayın takipçisi olacağız. İşçi kardeşimizin haklarına sonuna kadar sahip çıkmak CHP'nin temel görevidir.

EĞİTİM POLİTİKALARI

Devlet akılla yönetilir. Bir karar alacaksanız 'Sonu ne olur?' diye düşünmek gerekir. Şu geldiğimiz hale bakın. Eğer bir sistem her bakan değiştiğinde değişiyorsa o sistem milli değildir. Aileler de perişan. Çocuklarımızın iyi okullarda okumalarını isteriz. Çocukların da hakları var. İyi öğretmenlerin çocuklarımızı eğitmesini isteriz. Bu bakanlığın adı milli ama kendisi milli değil. Bütün velilere sesleniyorum; senin çocuğun bu kadar değersiz mi?

TEOG yerine geçecek modeli açıklarken bakan tarihi bir hata yaptı. Okulların yüzde 10'unun nitelikli, geri kalanının niteliksiz olduğunu Milli Eğitim Bakanı söyledi. Kesinlikle bir milli eğitim şurası toplanmalı. Bütün tarafların bir araya gelmesi gerekir, akıl akıldan üstündür. Zamanında Finlandiya bunu yaptı. Ayrıca her okulun bütçesi olmalı. Devlet kendi okuluna bütçe ayırmıyor. Özel okula yaptığı yardımı onlara yapmıyor. Son olarak da liyakat esasına dayalı bir sisteme dönmek zorundayız. Öğretmen kaliteli olursa eğitim de kaliteli olur.

Taşımalı eğitime son vermeliyiz. Her köyde bir okulumuz ve öğretmenimiz olmalı.

ET İTHALİ

TBMM'nin çıkardığı kanuna uymadı bunlar. Milli gelirin en az yüzde 1'i oranında çiftçiye teşvik verilmeli diyor meclis ama bunu uygulamıyorlar. Şimdi de et ithal ediyorlar, İthalatla et ucuzlasaydı yedi yıldır ucuzlardı. Kasap kardeşlerime sesleniyorum; neden isyan ediyorsunuz? Yarın sandık önünüze gelecek, hesabını soracaksınız.

Et fiyatını düşürmenin yolu çiftçiyi, besiciyi desteklemekten geçer. Bunları bilmiyorsan, hadi bizim de sözümüzü dinlemiyorsun, git Almanya'dan Hollanda'dan ders al. Çiftçiye destek olarak verilmesi gereken paralar verilmiyor. Alacağını iste çiftçi kardeşim, hesabını sor.

CAM FİLMİ YASAĞI

26 Ekim 2017 tarihinde çıkan yönetmeliğe göre cam filmi takılması yasaklandı.5 milyon vatandaş arabasına cam filmi takmış. Sökeceksiniz, sökmezseniz cezası var diyorlar. Daha önce serbest bıraktılar, şimdi yasaklıyorlar. O 5 milyon vatandaşıma sesleniyorum, bunun hesabını soracaksın sandıkta.

BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFASI

Ben bu ülkede kimsenin can ve mal güvenliği yok dediğimde bana itiraz etmişlerdi, halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının istifasında bunun en somut örneğini gördük. Belediye başkanının ailesine kadar tehdit ediyorsunuz, halkın desteğiyle gelmiş birisine bunu yapıyorsunuz, bir savcı da çıkıp soruşturma açmadı. Ama Sözcü hakkında açarlar çünkü talimat aldılar. Genel seçim çağrısı yaptık, ondan da kaçtılar. Şimdi teklifi yumuşatıyorum; gel istifa eden ve görevden alınan belediye başkanları için erken seçim yapalım. Niçin korkuyorsun? Hodri meydan demeye devam edeceğim. AKP'li kardeşlerime sesleniyorum, eğer 15 yılın sonunda genel başkanınız seçimden kaçıyorsa bir düşünmek gerekir.

'PARADISE PAPERS' BELGELERİ

Ülkeyi yönetemiyorlar fakat yandaşlarına ve kendilerine bir de faiz lobisine çok iyi çalışıyorlar. Sadece yaabancılara 15 yılda ödedikleri faiz 145 milyar dolar. Bunu kime verdiniz, söyleyecekler mi? Faiz lobisinin has adamlarıdır bunlar. Herkesin oturup yeniden düşünmesi lazım.

Enflasyon aldı başını gitti; emekliye, memura verdikleri zam eridi gitti. 'Ey vatandaş dövizn varsa bozdur' diyorsun, 'Vergini öde' diyorsun ama sen vergini Malta'da ödüyorsun. Ekonomi kötüye gittiğinde 'Yastık altındaki altını çıkar' derler. Sen neden dövizini yurt dışındaki bankada tutuyorsun da vatandaşa 'bozdur' diyorsun?  Vergiden öldükten sonra da kurtulamıyoruz, kefene vergi, tabuta vergi ödüyoruz ama bunlar vergi ödememek için şirketlerini başka yerde kurarlar.

Arkadaşlarım araştırma önergesi verecekler, kimin nerede ne kadar şirketi var diye. Sayın Başbakan 'Herkesin çocuğuna kadar araştırılsın' demişti, umarım önergeye de destek verirler.

(Evrensel WebTV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Baskın Oran'ın oğlu Hasan Köseoğlu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan: Cezaevinden tam olarak çıkmış sayılmam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...