03 Ağustos 2012 11:40

Akit'ten bu sefer de imsakiye provokasyonu!

Batman Belediyesi'nin bu yıl bastırdığı Ramazan imsakiyesinde yer alan Hud Suresi'nin 59 ve 60. ayetlerinin yorumu, Yeni Akit Gazetesi tarafından "PKK'nin silahlı eylemlerini ve KCK'nin organize ettiği gösterileri vacip göstermek" şeklinde haberleştirildi. Belediye Başkanvekili Serhat Temel, "İmsakiyede yer verilen bir ayet yorumunun böy

Akit'ten bu sefer de imsakiye provokasyonu!
Paylaş

59 ve 60. AYETLERİ BİR DE AKİT YORUMLASA!

Kur'an-ı Kerim'de yer alan Hud Sûresi'nin "İşte Ad kavmi!.. Onlar Allah'ın âyetlerini bilerek inkâr ettiler. Peygamberlerine isyan ettiler. Böylece başları (liderleri) olan her zorbanın emrine uyup gittiler. Onlar bu dünyada da, kıyamet gününde de lânet cezasına tâbi tutuldular" mealli 59 ve 60. ayetlerin yorumunu aynı anlama gelen "lanetten kurtulmak için; hem zorbalara, hem onların zulümlerine karşı direnmek vaciptir" sözleri nedeniyle belediyeyi hedef gösteren Yeni Akit'in haberini AKP ve cemaate yakın bütün medya kuruluşları da sitelerinde yayımladı.

TEMEL: ART NİYETLİ AMA GÜLÜNÇ BİR HABER

Belediye Başkanvekili Serhat Temel, söz konusu gazetenin yaptığı habere sert tepki göstererek, "Akit'in yaptığı bir ilk değil. Bu konuda işlediği günahların listesi hayli kabarık. İmsakiyede yer verilen bir ayet yorumunun böyle bir haberin konusu yapılması hem garip hem düşündürücü. Haber art niyetli ama gülünç. Açın pek çok dini yayın yapan internet sitesini, aynı yorumu hepsinde göreceksiniz. Ciddiye alınacak tarafı yok. Haberi okuyan herkes, yapılanın haber değil başka bir şey olduğunu hemen fark edecektir. Bir kışkırtma, hedef gösterme, yıpratma amacı var ve bunu gizleme gereğini bile duyma yok. Gazetecilik etiği bakımından sorunlu bir haber" dedi. Akit gazetesi başta olmak üzere haberin servis edildiği ve bunu yayınlamakta bir beis görmeyen ve ibretlik yorumlarla bunu okuyucularına sunan tüm haber kuruluşlarını bir kez de dönüp yaptıklarını gözden geçirmeye davet eden Temel, "Bu tür gülünç haber ve yorumların ne belediyemiz ne de halkımız nezdinde zerre değeri ve karşılığı yok" şeklinde konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs’ta yargılamalar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Yargı da erkek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa