07 Kasım 2017 08:50

Erdoğan: Muhalefetin başındaki zat rabiamızı anlamış değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP'nin Meclisteki grup toplantısında konuştu: 7 düvel üzerimize de gelse rabiamızdan asla taviz vermeyeceğiz.

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Ggrup toplantısında  konuştu.

Erdoğan konuşmasında "7 düvel üzerimize de gelse rabiamızdan asla taviz vermeyeceğiz. Gerçi rabiamızı ana muhalefetin başındaki zat anlayabilmiş değil. Bize küfredenlere biz sadece Rabia’yı öğretiyoruz" dedi. FETÖ davalarına değinen Erdoğan “Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü” dedi.

Erdoğan konuşmasında 3 Kasım 2002 seçimlerinin yeni bir dönemin miladı olduğunu söyleyerek, “Krizlerin, koalisyonların, kavgaların, vesayetin artık dönem itibariyle sona erdiği 1990’ları Allah’ın izniyle milletimize bir daha yaşatmayacağız. Kaynakları yıllarca çarpık bir düzen arasında insafsızca sömürülen milletimiz kendi iktidarıyla bir devrime imza attı” dedi. 

‘AKLI YETMEYENLER TUZAĞA DÜŞTÜ’

Erdoğan ‘FETÖ’ operasyonlarıyla ilgili olarak da şöyle konuştu: “Bizler çocuklarınızı bunların okullarından alın diye meydanlarda haykırdığımız zaman boşuna haykırmadık. Bunların bankasına paralarınızı yatırmayın dediğimiz  zaman boşuna haykırmadık. O zaman parasını çekip almayanlar şimdi yanımıza gelip, “Biz bunları bilerek yapmadık”. Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız, dairenizi sattınız yatırdınız. Kusura bakmayın. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Akıllı olanlar Türkiye’yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü.  “Bilmiyorduk” diyorlar. Hepsi hikaye. Neyi nasıl götürdükleri, silahlı kuvvetlerimizde, polisimizde nasıl örgütlendikleri ortada. Şimdi ise artık tamamen temizlenme döneminin içindeyiz. Yargı ile birlikte hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa bunu sonuna kadar yapıp yolumuza devam edeceğiz. Devlet mekanizmasını bunlardan arındıracağız. Bu arındırma, temizleme olmadan devlet mekanizmamız rahat çalışamayacaktır.”

'RABİAMIZI ANA MIHALEFET ANLAYABİLMİŞ DEĞİL'

“Tarih bize göstermektedir ki büyüklük öyle sadece topla, tüfekle, parayla, sayıyla olmuyor. Koca bir yüreğe, sağlam bir imana sahip olacaksınız. Biz bunu 15 Temmuz’da görmüş olmanın da bahtiyarlığı içerisindeyiz. Biz kendi bekası ile birlikte tüm kardeşlerinin, dostlarının ümidi olduğunu biliyoruz. Onun için 7 düvel üzerimize de gelse rabiamızdan asla taviz vermeyeceğiz. Gerçi rabiamızı ana muhalefetin başındaki zat anlayabilmiş değil. Sonuna kadar tem millet, sonuna kadar tek bayrak, sonuna kadar tek vatan, sonuna kadar tek devlet diyeceğiz. Bize küfredenlere biz hukukun kapısını açıyoruz ama biz onlara sadece Rabia’yı öğretiyoruz. Oyunları boza boza, senaryoları yırta yırta hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz. Bu zafere inanıyoruz değil mi? Türkiye’nin içindeki ve dışındaki tüm gelişmeler AK Parti olarak sorumluluğumuzun her geçen gün daha da ağırlaştığını gösteriyor”

‘HİÇ KİMSE GÜCENMEYECEK’

Erdoğan belediye başkanlarının istifasıyla ilgili olarak da “AK Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki, her an, herkese, her yerde ihtiyaç duyulabilir. Hiç kimse gücenmeyecek. Görevleri devreden arkadaşlarımız bu büyük aile içinde çalışmaya, proje üretmeye devam edeceklerdir” dedi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

HDP grup toplantısı - 7 Kasım 2017 Salı

SONRAKİ HABER

Başsavcının ölümüne neden olan şoföre 12 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...