HDP grup toplantısı - 7 Kasım 2017 Salı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

07 Kasım 2017 07:51
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin olağan grup toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Serpil Kemalbay'ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

'EĞİTİM POLİTİKALARI YAP-BOZ TAHTASI HALİNE GELDİ'

Dün (6 Kasım) YÖK'ün kuruluş yıl dönümü idi. Bugün birçok üniversite öğrencisi hapishanelerde. Öğrenciler YÖK'le ilgili bir afiş bile asamıyorlar. Fakat gençler YÖK'e de saraya da biat etmeyecekler. Demokratik bir üniversite ve demokratik bir hayat için hep birlikte mücadele edeceğiz.

Eğitim sistemi tam bir çöküş içerisinde. Eğitim politikaları yap-boz tahtasına döndü. Meğer iki aydır bize yalan söylüyorlarmış, yine sınava dayalı bir sistem getirdiler. MEB 'Eskisinden farklı olarak sınavlarla sadece yüzde 10 oranında öğrenci okullara girecek' diyerek eğitimde eşitsizliği gözler önüne seriyor. Bu da eğitimde eskisinden daha büyük bir yarışın olacağını gsteriyor. Bu uygulamayı getiren sorumluluara sormak isterim, siz çocuklarınızın geri kalan yüzde 90'lık dilimde yer almasını ister misiniz? 

Eğitim emekçilerinin güvenceli çalışma ortamını da yok eden ve eğitim sisteminde biata dayalı politikalar her geçen gün yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu açıdan iktidar OHAL'i ve KHK'leri kullandı. Burada en ciddi sorunlardan biri de tarikatlara kaynakların dağıtılması. Bu vakıf, tarikat ve cemaat oluşumları üzerinde çok ciddi bir denetimsizlik vardır. Bizler bu alandaki tüm uygulamaların karşısında ve eğitimciler ile ailelelerin yanında olacağımızı ilan ediyoruz. Eğitim hakkının bütün çocuklara ulaştırılması için elimizden geleni yapacağız.

'EKONOMİDE BAHSEDİLEN 'BÜYÜME' SERMAYENİN BÜYÜMESİ'

Eğitimde kaş yaparken göz çıkartanlar ekonomide de uçma aşamasındalar. Bizim gördüğümüz şey ise ekonomide örtülü bir kriz yaşandığıdır. Artan zamlar, büyüyen işsizlik, enflasyon krizin işaretleri. Fakat bunlar olmazmış gibi AKP iktidarı 'Büyüdük' diyebiliyor. Yeni doğan çocuklar bile binlerce liralık borça dünyaya geliyorlar. 'Büyüme' lafları da AKP'nin yalalnlarından biridir. Bahsedilen büyüme, sermayenin büyümesidir. Sarayın harcamaları, itibarınıın faturası da halka kesilmektedir. Eğitim ve sağlık alanına ayrılmayan bütçe savaşa ayrılıyor. 88 milyarlık bir bütçe önümüzdeki dönem savaşa ayrıldı. Bu dünyada en ucuz ve en kolay yol aslında barışın sağlanmasıdır, savaştan vazgeçmektir. Bakın Dolmabahçe mutabakatının olduğu dönemde Dolar 2 buçuk lira idi, bugünse 4 lirayı aşmış durumda.

'ET İTHALİ ÜRETİCİNİN SORUNUNU ÇÖZMEZ'

Son günlerde bir de et ithali meselesi gündemde. Et ithal etmek üreticinin sorunlarını çözmez, halk bunları yemez.

'PARADISE PAPERS' BELGELERİ

Biliyorsunuz 'Paradise Papers' belgeleri yayınlandı. Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş 'Bunların bayrak siyasetinin arkasında pis işleri var' demişti. Bugün yaşananlar tam da bu sözü doğrular niteliktedir. Vatan sevgilerinin aslında Malta sevgisi olduğunu, bayrak sevgilerinin ise gemilerine astıkları Malta bayrağı sevgisi olduğu görülüyor. Sevgil Ahmed Arif'in şiirinde dediği gibi 'Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır'.

Sigara kullanımını azaltmaya çalışmak başka bir şeydir, tütün üreticisine ağır vergiler, cezalar getirerek üretimi baltalamak başka bir şeydir. Bu noktada tütün üreticimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

'MADENCİLERİN YANINDAYIZ, OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ'

Taşeron uygulamalara karşı direnen maden işçilerimizin de yanındayız. Bugün eylemlerini sonlandırdılar. Onlara torba yasa ile ilgili verilen sözün biz takipçisi olacağız.

FERHAT ENCU'NUN CEZASI KESİNLEŞTİ

Bugün, milletvekilimiz Ferhat Encu'nun cezası kesinleşti. Mahkeme de Encu'nun vekilliğinin düşürülmesi noktasında kara verdi. Ardahan'da da bütün seçilen temsilcilerimiz operasyona tabii tutuldu. Buradan Ardahan'a da selam gönderiyorum ve direnerek kazanacağız diyorum. Hiçbir saldırı HDP'yi bu yolculuktan geri tutamaz.

(Evrensel WebTV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Unlicensed gun sales on the internet are increasing in Turkey

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Muhalefetin başındaki zat rabiamızı anlamış değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa