07 Kasım 2017 08:19
Son Güncellenme Tarihi: 07 Kasım 2017 10:25

Göçük altında kalan işçi su hortumuyla ölümden kurtuldu

Ankara'da kanalizasyon çalışmaları sırasında göçük yaşandı. Göçük altında kalan Afgan işçi Muhammed Muradi kurtarıldı.

Paylaş

Ankara'da kanalizasyon çalışmaları sırasında gerçekleşen göçük sonucu toprak altında kalan Afgan uyruklu Muhammed Muradi, esnafın kendisine uzattığı su hortumuyla nefes alarak ölümden kurtuldu. Sağ bacağı kırılan Afgan işçi, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla toprak altından çıkarıldı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Çankaya ilçesine bağı Ayrancı Mahallesi'ndeki Güleryüz Sokak'ta meydana geldi. Sokak üzerindeki Paksoy apartmanının kanalizasyonunu yenileyen 3 işçiden 27 yaşındaki Afgan uyruklu Muhammed Muradi, yaşanan göçük sonrası toprak altında kaldı. Beline kadar toprağa gömülen Muradi, arkadaşları tarafından kurtarılmak istedi ancak bu sırada bir toprak kayması daha yaşandı. Toprağa tamamen gömülen ve nefes almakta zorlanan Muradi'nin çığlıkları üzerine olay yerine esnaf koştu. Sokak üzerinde kırtasiyecilik yapan Şeraffettin Uslu, dükkanından getirdiği su hortumunu işçiye uzatarak nefes almasını sağladı. Daha sonra ihbar üzerine olay gelen itfaiye ekipleri öncelikle 5 metrelik çukurdaki toprağı dışarı attı. Bu sırada Muradi ile birlikte kanalizasyon işinde çalışan Afgan uyruklu Nazirulalh Alizade de arkadaşını kurtarmak için seferber oldu. Sağ bacağı kırılan Muradi, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla toprak altından çıkarıldı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen Muradi, Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Afgan işçilerin çalışma izinlerinin bulunmadığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'HORTUM OLMASA GİTMİŞTİ'

Afgan işçiyi ölümden kurtaran kırtasiyeci Şerafettin Uslu, "Arkadaşlarla kanala bakıyorduk, birden toprak kaymaya başladı. Arkadaş dışarıdaydı, diğer işçiler aşağı inince toprak daha fazla kaydı. Çekmeye çalıştık ama gırtlağına kadar gömüldü. Ondan sonra ben nefes alsın diye dükkandan hortum getirdim. O sırada itfaiyeyi, ambulansı aradılar. Ama hortum olmasa zaten gitmişti çocuk. Çırpınıyordu, nefes alamıyordu. Sonrasında zaten itfaiye yetişti." dedi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kazım Koyuncu 46 yaşında

SONRAKİ HABER

6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmene 72 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...